x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

19 Aug 2008   •   00:00

19 august 2008



DIETĂ. Consumul de ouă îi poate ajuta pe adulţii supraponderali să piardă în greutate şi să fie mai energici, potrivit unui studiu realizat în Statele Unite ale Americii. Testul a fost făcut pe o durată de două luni, iar la el au luat parte persoane cu vîrste cuprinse între 25 şi 60 de ani, care au înregistrat o posibilitate cu 65% de a scăpa de kilogramele în plus faţă de  cele care
au urmat o dietă obişnuită. Cercetătorii au mai observat că supraponderalii se acomodează mai repede cu astfel de diete, astfel încît intervine şi factorul psihologic, care le este, de asemenea, de mare ajutor. Studiul a fost publicat în mai multe reviste de specialitate.

MALADIE. Dieta cu cartofi poate fi benefică pentru suferinzii de Alzheimer, sugerează un nou studiu realizat pe şoareci. Persoanele care suferă de această boală au pierderi de memorie şi deficienţe de comportament, ele fiind izolate de societate şi supuse la tot felul de tratamente, uneori greu de suportat. Netratată la timp, boala poate duce la deces. Cercetătorii cred că efectele pe care substanţele din cartofi le au asupra animelelor sînt mult mai pronunţate asupra oamenilor, astfel că recomandă un consum cît mai mare din această legumă. Cartofii sînt bogaţi în amidon, motiv pentru care sînt utilizaţi în alimentaţie şi ca furaj.

×
Subiecte în articol: bun de consum