x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Nicoleta Catana    |    30 Aug 2008   •   00:00

30 august 2008:Orezul brun poate conţine un nivel prea mare de arsenic, ceea ce îl face periculos pentru utilizare în alimente ca atare, dar şi în calitate de supliment alimentar.

DOZĂ EXAGERATĂ. Orezul brun poate conţine un nivel prea mare de arsenic, ceea ce îl face periculos pentru utilizare în alimente ca atare, dar şi în calitate de supliment alimentar. Industria alimentară nu a fost deloc mulţumită de aceste rezultate, pe care le-a catalogat drept “greşite”. Rezultatele studiului îi dezamăgesc pe producători şi pe consumatori, mai ales dacă luăm în calcul faptul că acest ingredient a fost şi este extrem de utilizat în hrana de zi cu zi, iar nutriţioniştii susţin că are şi calităţi nutritive. El este o sursă bogată de vitamine, minerale, antioxidanţi şi fibre. Oamenii de ştiinţă susţin că, din respect faţă de consumatori, producătorii trebuie să respecte limitele de arsenic din produse, pentru a nu exista riscurile apariţiei cancerului.

 
FRUCTE. Concentraţiile extracte provenite de la zmeură congelată pot ajuta la prevenirea anumitor tipuri de cancer, prin multiplicarea unor gene, sugerează un nou studiu realizat de americani pe raţe. Peste 2.000 de animale care aveau genele afectate de această maladie au fost supuse testului, toate avînd semne de revenire după terminarea tratamentului. Cercetătorii atrag atenţia că prin acest test se pot identifica toate fructele care conţin componente ce pot ajuta la prevenirea cancerului, nutrienţi, inclusiv vitamine, minerale, fenoli.

×
Subiecte în articol: bun de consum