x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

01 Sep 2008   •   00:00

Căpşunile congelate, mai sănătoase
Un extract din petale de trandafir poate ajuta la păstrarea pigmenţilor căpşunilor conservate, chiar şi după terminarea procesului, arată un studiu realizat la Universitatea din Stuttgart.



Căpşunile congelate, mai sănătoase
Un extract din petale de trandafir poate ajuta la păstrarea pigmenţilor căpşunilor conservate, chiar şi după terminarea procesului, arată un studiu realizat la Universitatea din Stuttgart. Rezultatele au stîrnit îngrijorare deoarece recentul studiu realizat la Universitatea din Southampton a arătat că utilizarea coloranţilor sintetici în alimente, inclusiv capşunile conservate, nu sunt foarte siguri pentru consumatori. Autorii studiului au arătat că amestecul combinat de aditivi, inclusiv galbenul portocoliu (E 110), tartrazina (E 102), azorubina (E 122), roşul ponceau 4 R (E 124), roşu allura (E 129) şi benzoatul de sodiu (E 211) pot provoca sindromul de hiperactivitate copiilor. Produsele în a căror compoziţie intră căpşunile de obicei conţin coloranţi sintetici ca 4 R pentru a li se înviora culoarea. (Nicoleta Catană.)

Cafeaua, benefică pentru cancerul de col uterin
Femeile care beau cafea prezintă mai puţine riscuri de a dezvolta cancer de col uterin, potrivit unui studiu nipon. Autorii studiului, realizat la cererea Ministerului nipon al Sănătăţii, au monitorizat 54.000 de femei cu vârste cuprinse între 40 şi 69 de ani, timp de 15 ani. În perioada respectivă, numai 117 dintre femei au dezvoltat cancer de col uterin, au explicat cercetătorii de la Centrul naţional de oncologie din Japonia, autorii studiului. Cercetătorii au căutat să identifice un efect similar al ceaiului verde, însă nu au găsit nici o legătură între consumul băuturii respective şi riscurile dezvoltării cancerului de col uterin. (Nicoleta Catană)

×
Subiecte în articol: bun de consum