x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

03 Sep 2008   •   00:00

DEFICIENŢE. Peste 100 de kilograme de produse alimentare, printre care carne şi margarină, au fost oprite definitiv de la vînzare de Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Cluj în urma unor controale desfăşurate la sfîrşitul lunii august.



DEFICIENŢE. Peste 100 de kilograme de produse alimentare, printre care carne şi margarină, au fost oprite definitiv de la vînzare de Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Cluj în urma unor controale desfăşurate la sfîrşitul lunii august. Inspectorii au descoperit la două firme produse păstrate la temperaturi mai mari decît cele prescrise de producător, fiind oprite de la comercializare 76 de kilograme de alimente. La alte trei magazine au fost găsite diverse produse a căror dată-limită de consum era depăşită, caz în care au fost oprite definitiv de la comercializare 31,12 kilograme de alimente. (N.C.)

NEPĂSARE. Pîinea fără gluten nu se găseşte în unităţile de comercializare a produselor de panificaţie din Cluj-Napoca, iar cei care le pregătesc în hypermarketuri nu cunosc originea vegetală şi ce procent de gluten conţine făina pe care o folosesc pentru acestea. Suferinzii de celiachie (intoleranţa la glutenul prezent în grîu, secară, orz, mei şi ovăz) sau de cancer îşi procură pîinea fără gluten de la o societate din Bacău. Personalul biroului pentru clienţi dintr-un hypermarket a fost surprins să afle că glutenul poate fi nociv, iar la raionul de panificaţie dintr-un alt supermarket nu se ştia nimic despre produsele care nu îl conţin. Celiachia nu se vindecă, fiind obligatorie însă dieta fără gluten, care irită intestinul subţire, provoacă dureri abdominale, pierderea poftei de mîncare şi scăderea în greutate. (N.C.)

×
Subiecte în articol: bun de consum