PREA COMPLICAT. Reprezentanţii industriei alimentare se plîng că noile regulamente privind conţinutul etichetelor nu sînt pe înţelesul consumatorilor, arată discuţiile care au avut loc în timpul unei dezbateri la Bruxelles săptămîna trecută.
PREA COMPLICAT. Reprezentanţii industriei alimentare se plîng că noile regulamente privind conţinutul etichetelor nu sînt pe înţelesul consumatorilor, arată discuţiile care au avut loc în timpul unei dezbateri la Bruxelles săptămîna trecută. Mai precis, CIAA, vocea europeană care reprezintă interesele industriei alimentare şi a băuturilor la nivelul instituţiilor Uniunii Europene şi a celor internaţionale, susţine că informaţiile prezentate într-o manieră cît mai simplistă ajută consumatorul să înţeleagă mult mai bine mesajul pe care producătorul îl transmite. De asenemea, instituţia susţine că etichetele ar trebui să conţină numai informaţiile strict necesare. (N.C.)
BENEFIC. Acizii omega 3 pot avea numeroase funcţii benefice asupra organismului nostru, arată studiile realizate pînă în prezent. Astfel, aceştia îmbunătăţesc funcţiile creierului, reduc riscurile cancerelor, ajută la starea psihică generală a pacienţilor, la prevenirea bolilor cardiovasculare, dar, de asemenea, pot contribui şi la îmbunătăţirea funcţiei cognitive. Ei se pot găsi în principal sub forma a două suplimente alimentare, DHA (acidul docosahexaenoic) şi EPA (acidul eicosapentaenoic). Acizii omega 3 se pot găsi în uleiurile de peşte, în special somon şi ton, cel de soia, nuci, seminţe sau ouă, în cod, sardine sau macrou. (N.C.)
Citește pe Antena3.ro