x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Cristina Andreea Calin    |    11 Sep 2008   •   00:00

11 septembrie 2008:Producătorii din industria alimentară vor putea să înlocuiască coloranţii roşii sintetici cu un extract din afine, susţine o echipă de cercetători de la Institutul Naţional de Chimie din Slovenia.

COLORANT. Producătorii din industria alimentară vor putea să înlocuiască coloranţii roşii sintetici cu un extract din afine, susţine o echipă de cercetători de la Institutul Naţional de Chimie din Slovenia. Avantajul acestui pigment este stabilitatea la căldură şi în felul acesta garantează un termen de garanţie mai mare pentru alimente. În acest moment, în întreaga lume se dă o luptă acerbă pentru înlocuirea coloranţilor chimici de sinteză cu unii naturali, care să nu pună în pericol sănătatea consumatorilor.

 
OBEZITATE. Femeile cate ţin cură de slăbire în timpul sarcinii riscă să îşi condamne copiii la obezitate, avertizează oamenii de ştiinţă. Aceştia au descoperit că fetuşii care sînt lipsiţi de hrană au celulele grase alterate, ducînd la probleme de greutate în timpul vieţii. Corpul copilului poate încerca să compensese lipsa mîncării chiar şi la cîţiva ani după naştere. Medicul Helen Budge de la Spitalul Universitar din Notthingham a avertizat în cadrul unei conferinţe că probleme pot să apară chiar şi atunci cînd mama ţine regim înainte de conceperea copilului. Cercetătoarea a afirmat că genele răspunzătoare de obezitate devin active cu mult înainte ca noi să ne naştem şi sînt influenţate de obiceiurile alimentare ale mamei. De aceea, ea recomandă ca în timpul sarcinii femeile să se hrănească adecvat.

×
Subiecte în articol: bun de consum