x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

03 Oct 2008   •   00:00

3 octombrie 2008:Până în 2010, când va avea loc Campionatul Mondial de Fotbal din Africa de Sud, autorităţile din această ţară trebuie să stabilească dacă fructele baobabului sunt sigure pentru consum sau nu.



Baobab
Până în 2010, când va avea loc Campionatul Mondial de Fotbal din Africa de Sud, autorităţile din această ţară trebuie să stabilească dacă fructele baobabului sunt sigure pentru consum sau nu. Una dintre firmele producătoare de alimente din Africa de Sud vrea să folosească pulpa de baobab pentru băuturi şi produse de tip snacks. În Europa, fructul de baobab a fost încadrat în categoria "novel food"
şi poate fi folosit în toate ţările membre UE. Autorităţile sud-africane doresc în acest mod să popularizeze acest fruct printre turiştii care vor veni ca spectatori la meciurile Campionatului Mondial.


Retragere
Producătorul britanic de dulciuri Cadbury şi-a retras de pe piaţă produsele din ciocolată fabricate în Beijing, ca o măsură de precauţie, după scandalul legat de contaminarea cu melamină din China. 11 produse de ciocolată exportate în Hong Kong, Taiwan şi Australia au fost retrase. Un reprezentant al firmei Cadbury a declarat că, în afară de acestea, nici un alt produs nu a fost afectat.


Calorii
Toate lanţurile de restaurante fast-food din California, SUA sunt obligate să afişeze în meniu numărul de calorii ale preparatului. Măsura a fost luată de autorităţi din cauza faptului că se confruntă cu o adevărată epidemie de obezitate. Primul stat care a luat o astfel de decizie a fost New Yorkul în urmă cu un an şi se preconizează că în următorul în toate restaurantele din SUA se va găsi înscrisă valoarea energetică a preparatelor. Restauratorii vor fi obligaţi să împartă pliante cu informaţii nutriţionale din 2009, iar până în 2011 caloriile vor fi înscrise în meniurile tuturor restaurantelor.


Toxiinfecţii
Peste 257 de persoane au fost internate la Spitalul de Boli Infecţioase din Skopje, Macedonia, cu toxiinfecţie alimentară, după ce au mâncat prăjituri de la un magazin din vechiul bazar al oraşului, informează Makfax. Toţi bolnavii au probleme grave de digestie. Autorităţile din Skopje vor cere începerea demersurilor legale împotriva proprietarului localului. Magazinul a mai fost închis în trecut de două ori. (N.C.)

×
Subiecte în articol: bun de consum