x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

07 Oct 2008   •   00:00

CERCETĂRI
Microbiologii de la Universitatea din Oregon au pus la punct un mecanism cu ajutorul căruia se pot detecta bacteriile care determină apariţia anumitor boli ca urmare a consumului de alimente mai puţin sănătoase. Astfel, odată cu această descoperire, care constă în detectarea bacteriilor cu ajutorul pigmenţilor proveniţi de la celulele unor peşti, problemele consumatorilor se vor diminua considerabil, mai ales în ceea ce priveşte toxicitatea. Bacteriile respective pot determina apariţia unor boli periculoase, de la dureri de stomac până la afecţiuni ale creierului (N.C.)



CERCETĂRI
Microbiologii de la Universitatea din Oregon au pus la punct un mecanism cu ajutorul căruia se pot detecta bacteriile care determină apariţia anumitor boli ca urmare a consumului de alimente mai puţin sănătoase. Astfel, odată cu această descoperire, care constă în detectarea bacteriilor cu ajutorul pigmenţilor proveniţi de la celulele unor peşti, problemele consumatorilor se vor diminua considerabil, mai ales în ceea ce priveşte toxicitatea. Bacteriile respective pot determina apariţia unor boli periculoase, de la dureri de stomac până la afecţiuni ale creierului (N.C.)

NEREGULI
Inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) au efectuat o serie de controale în perioada 1-15 septembrie, în cadrul cărora au verificat unităţi de sacrificare a animalelor şi unităţi de comercializare a cărnii. Printre defienţele constatate de aceştia se numără comercializarea produselor alimentare  în spaţii necorespunzătoare, nerespectarea lanţului frigorific, nerespectarea normelor de igienă stabilite prin legislaţia sanitară veterinară în spaţiile de prelucrare şi prelucare a produselor. (N.C.)

ALERTĂ

Autorităţile din Hong Kong  au descoperit două noi tipuri de ciocolată produse de firma Cadbury contaminate cu o cantitate considerabilă de melamină, cu mult peste limita admisă de lege. Acest lucru vine după ce chinezii au dat asigurări că nu mai există nici un pericol în ceea ce priveşte prezenţa acestei substanţe toxice periculoase în alimentele care au în compoziţia lor lapte praf. Ca urmare a acestei întâmplări, Iranul a interzis importurile de produse provenite din China. Însă aceasta nu este prima ţară care ia măsuri, mai multe state din Europa interzicând de asemenea importurile cu astfel de produse (N.C.)

PERMIS

Melamina în cantităţi mici nu este dăunătoare decât în cazul bebeluşilor, conform spuselor oficialilor Administraţiei pentru Medicamente şi Alimente din Statele Unite ale Americii. Produsele care conţin lapte praf contaminat cu această substanţă au îmbolnăvit până acum 54.000 de copii numai în China, din care 4 au decedat. Pericolul a fost extins şi în produsele comercializate în Asia, de la bomboane şi ciocolată, la băuturile pe bază de cofeină, care conţineau lapte provenit din China. Pericolul a apărut în SUA încă de anul trecut, când au fost identificate o serie de produse contaminate cu melamină. (N.C.)

×
Subiecte în articol: bun de consum