x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

14 Oct 2008   •   00:00

14 octombrie 2008:Spitalele ar trebui să urmeze exemplul unităţilor de învăţământ şi să interzică comercializarea sucurilor şi a snacksurilor în incinta acetora, susţin experţii în nutriţie de la Serviciul Naţional de Sănătate din Marea Britanie.



ELIMINATE
Spitalele ar trebui să urmeze exemplul unităţilor de învăţământ şi să interzică comercializarea sucurilor şi a snacksurilor în incinta acetora, susţin experţii în nutriţie de la Serviciul Naţional de Sănătate din Marea Britanie. Fundaţia britanică pentru Sănătate Dentară a cerut în mod expres Serciviului să ia măsuri pentru înlocuirea cât mai repede a alimentelor nocive, deoarece pun în pericol atât sănătatea pacienţilor, cât şi a rudelor acestora. Astfel, doctorii încearcă mai ales să evite apariţia unor maladii ca diabetul, bolile cardiace, dar şi obezitatea şi afecţiunile dentare. (N.C.)

MAI MULT
Medicii pediatri recomandă un con-sum dublu de vitamină D (400 unităţi) pentru copii şi adolescenţi pentru a putea evita contactarea bolilor care le pot pune în pericol viaţa. Aici este inclus mai ales laptele pe care îl pot consuma prin alăptare, dar şi orice alte alimente care au în compoziţie lapte. Întrucât celor care au făcut recomandarea li s-a reproşat că au stabilit o doză exagerată, aceştia au punctat că au luat în considerare toate studiile şi maladiile care pot apărea ca urmare a unui deficit din această vitamină şi, ca urmare, doza nu este deloc exagerată. (N.C.)

ÎMPOTRIVĂ
Un sondaj Eurobarometer a scosla iveală faptul că cetăţenii Uniunii Europene nu privesc deloc cu ochi buni consumul de alimente provenite de la animale clonate. Acesta va fi utilizat de Comisia Europeană pentru a analiza care este cu exactitate situaţia animalelor clonate. CE menţionase anterior că piaţa alimentelor va exploda cel mai devreme în anul 2010, însă consumatorii nu sunt foarte încântaţi de acest lucru. Unele persoane interogate au declarat că nici măcar nu ar cumpăra astfel de alimente, deoarece nu le consideră ca provenind de la animale. (N.C.)

CONFIRMAT
Produse alimentare importate din China şi comercializate în Elveţia sunt contaminate cu melamină şi au fost retrase de la vânzare, au anunţat luni autorităţile sanitare elveţiene, citate de AFP. "Urme de melamină au fost detectate în două feluri de biscuiţi şi în bomboane", a anunţat Departamentul federal pentru sănătate într-un comunicat. Potrivit comunicatului emis de televiziunea elveţiană, care face referire la rezultatele analizelor
realizate de un laborator specializat din Germania, "cantitatea de melamină este suficient de mare". (N.C.)

×
Subiecte în articol: bun de consum