x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

21 Apr 2007   •   00:00
INTERDICŢIE. Autoritatea Veterinară ar putea interzice importurile de produse de origine animală din China, cu excepţia anumitor specii de peşti, gelatină sau hrană pentru animale de companie, potrivit unui proiect de ordin al instituţiei. Proiectul prevede interzicerea importurilor chineze de produse de origine animală destinate consumului uman sau folosite ca hrană pentru animale. Prin derogare de la această normă, vor putea fi importate anumite produse din pescuit (exceptânda produsele obţinute din acvacultură, crevete decojite şi/sau procesate, anumiţi raci capturaţi prin activităţi de pescuit în apă dulce naturală), gelatina şi hrana pentru animale de companie care respectă normele UE.

AMENZI. Posturile de televiziune TVR 1, TVR 2 şi OTV, precum şi posturile de radio Europa FM, Radio Guerrilla, InfoPro şi Mix FM au fost somate public pentru faptul că nu au difuzat la sfârşitul calupurilor publicitare avertizarea "Consumul excesiv de zahăr, sare şi grăsimi dăunează grav sănătăţii". În plus, CNA a decis să ceară posturilor Pro TV, Prima TV şi TVR 2 să nu mai difuzeze o serie de spoturi la produsele medicamentoase Revalid, până la intrarea lor în legalitate. VizitĂ. O echipă de experţi ai Uniunii Europene va derula, în perioada 23-27 aprilie, o misiune de evaluare în România, în domeniul organismelor modificate genetic (OMG), inspecţia incluzând vizite la fermieri care cultivă OMG sau la unităţi de procesare a furajelor. Agenda misiunii include deplasări în teritoriu, unde sunt organizate întâlniri cu reprezentanţii direcţiilor judeţene de agricole şi de siguranţă alimentară, vizite la fermieri care cultivă OMG şi la unităţi de procesare a furajelor care conţin OMG. În acest caz se va urmări modul în care se face inspecţia şi prelevarea de probe destinate analizelor de laborator.

AGRICULTURĂ. Reprezentanţii Ministerului Agriculturii au susţinut în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Agricultură şi Pescuit din cadrul UE propunerea Comisiei Europene (CE) de decuplare a subvenţiilor la legume-fructe de nivelul producţiei, însă după o perioadă de tranziţie. România s-a pronunţat însă împotriva includerii sumelor destinate sprijinirii producţiei de legume-fructe în sistemul plăţilor unice, optând pentru acordarea lor în mod separat. "Măsurile de gestionare a crizelor sunt în opinia României o soluţie viabilă pentru a asigura stabilitatea pieţelor chiar şi în condiţii climatice dificile. România a susţinut ca măsurile să fie îndreptate către prevenirea crizelor iar beneficiarii acestora să fie toţi producătorii din sector", se spune într-un comunicat al Ministerului Agriculturii citat de Mediafax.

×
Subiecte în articol: bun de consum