x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Info Bun de consum 13 octombrie 2007

Info Bun de consum 13 octombrie 2007

de Nicoleta Catana    |    13 Oct 2007   •   00:00

Cinci persoane din Sălaj, printre care doi copii, au fost duse miercuri şi joi la Spitalul Judeţean din Zalău cu afecţiuni cauzate de consumul de ciuperci.

ALARMĂ - Intoxicaţi cu ciuperci

Cinci persoane din Sălaj, printre care doi copii, au fost duse miercuri şi joi la Spitalul Judeţean din Zalău cu afecţiuni cauzate de consumul de ciuperci. Codruţa Puşcaş, purtătorul de cuvănt al spitalului a declarat că starea pacienţilor a fost stabilizată şi că dacă evoluţia lor se va menţine aşa aceştia vor fi externaţi zilele următoare. Intrucăt numărul persoanelor intoxicate cu ciuperci este din ce in ce mai ridicat, directorul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Sălaj, Ioan Bujiţă, a atras atenţia populaţiei să se limiteze la consumul ciupercilor comercializate in magazine şi să evite achiziţionarea acestora din pieţele agroalimentare.

STUDIO - Risc de cancer scăzut

O dietă săracă in grăsimi reduce riscul de producere a cancerului de ovare la femeile aflate in apropierea menopauzei, potrivit unui studiu realizat de organizaţia americană "Women’s Health Initiative (WHI)". Cercetarea a durat patru ani, pe femei care au scăzut in mod constant cantitatea de grăsimi consumate. Medicii au constatat că riscul acestora de a face cancer la ovare a scăzut cu 40% faţă de femeile care consumă grăsimi in mod regulat. Rezultatele sunt valoroase şi pentru că se arată legătura dintre hrană şi cancer.

REZULTATE - Taxa pe toxicitate scade obezitatea

Conform unui studiu efectuat in SUA, creşterea preţurilor la produsele alimentare nocive determină scăderea vănzării acestora, avănd astfel rezultate pozitive in lupta impotriva creşterii obezităţii. Preţurile au crescut ca urmare a introducerii taxei pe toxicitate, deşi producătorii o considerau un eşec. Acum căteva luni, academicienii britanici susţineau că o astfel de taxă va preveni anual mai mult de 3.000Â de decese cauzate de afecţiuni cardiovasculare.

RISCURIÂ - Sucul duce la sindrom metabolic

Mai mult de o sticlă de suc pe zi duce la riscul de sindrom metabolic, arată un studiu publicat in Journal of the American Heart Association. Cercetătorii au arătat că nu există nici o legătură intre băuturile cu zahăr sau cele cu indulcitori artificiali. Reprezentanţii industrei de profil au contestat rezultatele, spunănd că s-au făcut intr-un mod foarte simplist. Studiul s-a făcut pe 6.039 de persoane cu vărsta medie de 52 de ani, care nu sufereau de sindrom metabolic inainte de acesta.Â

×
Subiecte în articol: bun de consum