Pericol - Făntăni infestate
Un număr de 58 de făntăni dintre cele 237 controlate de inspectorii Autorităţii pentru Sănătate Publică au apă potabilă, restul punănd in pericol sănătatea oamenilor. Specialiştii Autorităţii de Sănătate Publică Dolj au finalizat acţiunea de monitorizare a apei potabile din făntănile situate pe raza localităţilor din judeţul Dolj. După intocmirea raportului care arată că 179 de făntăni nu au apă bună de băut, au fost informate autorităţile locale, care sunt obligate să avertizeze populaţia şi să ia măsuri.
Specialiştii Autorităţii de Sănătate Publică Dolj spun că primăriile trebuie să inscripţioneze făntănile in care nu s-a găsit apă potabilă cu avertizarea: "Apa din aceste făntăni nu poate fi utilizată in scop potabil. Apa nu este bună de băut".
New York - Norme nerespectate
Foarte puţine restaurante din New York respectă noua normă intrată in vigoare de la 1 iulie. Aceştia ar fi trebuit să precizeze pentru fiecare preparat in parte care sunt valorile nutriţionale (proteine, lipide, glucide, valoarea energetică). Inspectorii nu ii vor amenda deocamdată pe patroni, insă de la 1 octombrie in contul autorităţilor vor intra sume importante de bani dacă restaurantele nu se vor conforma. Prin noile norme, se doreşte micşorarea numărului de persoane obeze şi supraponderale.
Diete - Carne roşie, risc de cancer
Asiaticele care mănăncă in stilul occidental au mai multe şanse să se imbolnăvească de cancer la săn, decăt cele care urmează stilul de viaţă chinezesc. Dietele bogate in carne roşie, amidon şi dulciuri nu fac decăt să crească riscul de obezitate şi alte maladii. Studiul s-a făcut pe 1.500 de femei, cărora li s-a studiat modul de alimentaţie. Cercetarea a scos la iveală faptul că cele care s-au hrănit preponderent cu alimente specifice bucătăriei asiatice au o greutate normală, iar riscul de apariţie a cancerului la săn este foarte mic.
Paradox - Venituri mici, hrană sănătoasă
Un studiu realizat de Food Standard Agency din Marea Britanie a scos la iveală faptul că hrana persoanelor cu venituri mici nu este mult mai slabă calitativ decăt a celor bogaţi. Amăndouă categoriile de persoane au aceleaşi probleme de alimentaţie: nu mănăncă suficiente fructe, peşte şi consumă prea multe grăsimi saturate.