x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Info Bun de consum 20 noiembrie 2007

Info Bun de consum 20 noiembrie 2007

de Jurnalul National    |    20 Noi 2007   •   00:00
Info Bun de consum 20 noiembrie 2007

Numărul alergiilor alimentare poate scădea drastic dacă micuţii sunt hrăniţi la săn in primele trei luni de viaţă, arată un studiu american.

ALERGII. Numărul alergiilor alimentare poate scădea drastic dacă micuţii sunt hrăniţi la săn in primele trei luni de viaţă, arată un studiu american. Pentru ca efectul alăptatului să fie căt mai benefic, mamele ar trebui să evite pe timpul sarcinii consumul de arahide. De asemenea, pănă la vărsta de şase luni copilul nu ar trebui să consume hrană solidă, iar pentru ca alergiile la anumite alimente să nu apară este indicat ca ouăle şi laptele să fie introduse in alimentaţie după vărsta de un an. Cercetătorii au mai arătat că alergiile la anumite alimente sunt precursoarele unor boli ale aparatului gastroinstestinal sau ale unor afecţiuni dermatologice.

PROIECTE. Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (OJPC) Teleorman a lansat ieri proiectul "ANPC Junior", ce are drept scop orientarea activităţii instituţiei către educarea micilor consumatori. Cu acest prilej, inspectorul-şef adjunct al oficiului, Mirela Cristina Savu, a declarat că Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a fost creată in vederea prevenirii şi combaterii practicilor care dăunează sănătăţii, securităţii sau intereselor economice ale consumatorilor.

×
Subiecte în articol: bun de consum