x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Intoxicaţi după ce au consumat cârnaţi

Intoxicaţi după ce au consumat cârnaţi

30 Sep 2008   •   00:00

Cinci persoane, mamă, tată şi trei copii, au fost internaţi luni la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui după ce au mâncat cârnaţi alteraţi cumpăraţi de la un magazin din municipiul Vaslui, acuzând simptome de toxiinfecţie alimentară.



Cinci persoane, mamă, tată şi trei copii, au fost internaţi luni la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui după ce au mâncat cârnaţi alteraţi cumpăraţi de la un magazin din municipiul Vaslui, acuzând simptome de toxiinfecţie alimentară. Potrivit spuselor şeful Secţiei Boli Infecţioase a SJU Vaslui, Otilia Bălănescu, cei cinci bolnavi vor rămâne internaţi în spital, starea lor generală fiind bună în prezent.
    
Potrivit anchetei declanşate de Inspecţia Sanitară de Stat (ISS) Vaslui, cârnaţii nu erau depozitaţi în condiţii corespunzătoare în magazinul de unde au fost cumpăraţi. Societatea a fost amendată cu suma de 2.000 de lei pentru păstrarea şi vânzarea în condiţii improprii a preparatelor din carne. Totodată, ISS Vaslui a transmis o alertă rapidă către mai multe inspecţii sanitare din ţară, acolo unde cârnaţi din acelaşi lot au ajuns la desfacere în magazine. Inspecţia Sanitară Vaslui a prelevat probe din cârnaţi, în vederea efectuării unui examen bacteriologic, pentru a se stabili cu exactitate cauza toxiinfecţiei alimentare.

×
Subiecte în articol: bun de consum