O varietate de gene, GLUT 2, poate lămuri din ce motiv unii oameni consumă mai mult zahăr decît alţii, lucru care vine în ajutorul celor din industria produselor de cofetărie.
O varietate de gene, GLUT 2, poate lămuri din ce motiv unii oameni consumă mai mult zahăr decît alţii, lucru care vine în ajutorul celor din industria produselor de cofetărie.
Cercetătorii de la Universitatea din Toronto au scos la iveală că persoanele care au o variaţie genetică de glucoză GLUT 2 consumă mai mult zahăr (sucroză, fructoză şi glucoză), fără însă să conteze sexul sau vîrsta. Potrivit studiului, prezenţa glucozei în creier reglează cantitatea de alimente consumată, însă mecanismul exact prin care se stabileşte acest lucru nu se ştie. Cercetarea a fost realizată ca urmare a cotei alarmante la care a ajuns obezitatea, în special în rîndul adolescenţilor, care sînt mari consumatori de dulciuri.
METODĂ. Este primul test de acest gen realizat pînă acum, însă cercetătorii afirmă că se vor face şi alte investigaţii pentru a încerca să găsească soluţii pentru diminuarea cazurilor de obezitate, care pot duce şi la deces. La efectuarea testului au participat două categorii de persoane. Prima a fost constituită din bătrîni care erau fie obezi, fie supraponderali, în timp ce a doua echipă, tînără, nu avea nici o problemă de sănătate, iar greutatea ei era normală. La realizarea studiului s-au luat în calcul comparaţiile dintre cele două categorii de oameni, pentru ca oamenii de ştiinţă să aibă la bază ambele tipuri de situaţii.
SPRIJIN. Cu ajutorul acestui test, oamenii de ştiinţă speră să reducă drastic consumul de produse alimentare care au un conţinut ridicat de zahăr, mai ales că şi cercetarea a scos la iveală motivele pentru care unele persoane includ în dieta lor mai multe alimente de acest gen, fără să se gîndească prea mult la sănătatea lor. Testul vine şi în sprijinul celor care urmăresc să aibă o alimentaţie cît mai sănătoasă, bazată pe produse care au puţine calorii.
Citește pe Antena3.ro