RECOMANDARE ● Ai grijă la ceea ce mănînci şi la cît timp te relaxezi
De cîte ori nu ne-am promis nouă înşine şi corpului nostru mai multă
atenţie, iubire, grijă pentru ceea ce mîncăm sau cît de mult ne
relaxăm? Şi poate tot de atîtea ori am uitat toate acestea, ca şi cum
am fi luptat împotriva noastră, autosabotîndu-ne...
RECOMANDARE ● Ai grijă la ceea ce mănînci şi la cît timp te relaxezi
De cîte ori nu ne-am promis nouă înşine şi corpului nostru mai multă atenţie, iubire, grijă pentru ceea ce mîncăm sau cît de mult ne relaxăm? Şi poate tot de atîtea ori am uitat toate acestea, ca şi cum am fi luptat împotriva noastră, autosabotîndu-ne...
Îţi propun să te gîndeşti cu dragoste astăzi la organismul tău, să îl vezi din alt unghi, ca şi cum ai vorbi cu el, ca şi cum ţi-ar răspunde. Priveşte-te în oglindă şi întreabă-te mai întîi ce anume respingi la el. Ţi-ai spus vreodată: sînt prea gras şi nu mă plac aşa cum sînt; sînt bolnav, am cutare afecţiune la cutare organ şi sînt supărat pe corpul meu că mă pune în această situaţie de suferinţă gravă şi mă dezamăgeşte; de ce tocmai mie mi se întîmplă aceasta? Ori, mi-ar fi plăcut să am o anumită parte a corpului perfectă, nu aşa cum e acum şi sînt pregătit să îmi fac o operaţie estetică; poate aşa mă voi iubi mai mult; sau, am o cicatrice ori un defect fizic, nu îmi place de mine şi cred că nici altora nu le place; ori, sînt supărată pe organele mele de reproducere, căci nu pot rămîne însărcinată?
INTERPRETARE. Nu corpul nostru este însă vinovat pentru ceea ce se întîmplă; noi sîntem singurii răspunzători pentru organismul nostru, prin gîndurile pe care le avem. Cum am mai spus în articolele mai vechi ("Ştii ce impact au gîndurile tale?", "Autovindecare naturală fără medicamente"), sîntem ceea ce gîndim şi starea de sănătate a organelor noastre reflectă întocmai emoţiile pe care le avem.
Nu vreau să sugerez însă un complex suplimentar de vinovăţie prin aceasta, deoarece ne îndepărtează de esenţa vindecătoare a iubirii de sine. Consider că este mai mult un act de responsabilitate făcut cu dragoste faţă de noi înşine şi faţă de templul sufletului nostru, trupul ce ne-a fost dăruit de Dumnezeu. Onorîndu-ne corpul, avînd grijă de noi înşine, Îl onorăm şi Îl preţuim pe El, energia creatoare care ne-a dat viaţa.
VIBRAŢII. Spre exemplu, în loc de gîndurile de mai sus, care semnifică faptul că emiţi vibraţii negative către tine însuţi, ai putea încerca să te priveşti cu iubire necondiţionată, pentru a-ţi transmite vibraţii pozitive. Există mai multe terapii (exemplu tehnicile de vizualizare, între care metodele Silva şi Simonton, tehnica afirmaţiilor pozitive, EFT etc) prin care s-au obţinut rezultate remarcabile de vindecare, aparent miraculoase, doar prin emiterea gîndurilor benefice şi prin imaginarea organelor afectate ca fiind deja vindecate. Acestea au dovedit că vindecarea cancerului este posibilă prin tratarea organismului cu iubire şi vizualizare optimistă.
Reîntorcîndu-mă la felurile în care te poţi respinge inconştient trebuie menţionat că trupul reacţionează în scurt timp la primele semne de dragoste pe care i le arăţi, deoarece celulele organismului simt vibraţia pe care tu o emiţi: grăsimea în exces începe să dispară pentru că te accepţi şi te iubeşti oricum; organele bolnave se vindecă natural fiindcă procesul refacerii celulare este asemănător cu procesul de creare a bolilor; totul se creează mai întîi în mintea noastră şi tot aici se poate reface şi vindeca totul; înveţi să îţi preţuieşti exact acele părţi sau defecte ale corpului care nu îţi plăceau înainte şi pe care le respingeai inconştient, ca fiind individualitatea ta, aspectele originale care te diferenţiază de ceilalţi, privindu-te cu mîndrie, chiar şi mulţumind divinităţii pentru că te-a creat unic, nemaisimţind nevoia de a fi pe placul celorlalţi, ale căror percepţii nu mai sînt relevante pentru tine; începi să înţelegi că nu te poţi supăra pe corpul tău sau pe organele tale pentru că tu eşti centrul lui de comandă, turnul de control şi totul stă în puterea ta; spre exemplu, dacă nu rămîi însărcinată nu este vina organelor de reproducere, ci există mai degrabă emoţii negative puternice, inconştiente, care te blochează, apărîndu-te acum să fii fertilă; aceste emoţii sînt deseori total necunoscute pentru planul conştient, iar infertilitatea reprezintă în acest caz o formă de siguranţă şi de protecţie indirectă pe care organismul ţi-o asigură, fiindcă fără ea ar trebui să te confrunţi cu blocajele şi temerile cărora nu le faci faţă.
Şi lista poate continua; cu cît te iubeşti şi te accepti mai mult aşa cum eşti, cu toate temerile şi blocajele tale, cu atît eşti mai aproape de vindecare. De aceea senzaţiile de vinovăţie sau de pesimism nu au ce căuta aici sau în orice formă de vindecare naturală, căci acolo unde există ele nu sînt prea multă iubire, acceptare necondiţionată şi nici credinţă.
Oamenii pozitivi, cu adevărat optimişti şi care ştiu să se bucure de tot ceea ce le oferă viaţa, sînt cei mai sănătoşi.
Citește pe Antena3.ro