CE BEM, CE MÂNCÂM
Kokteyl Aromali Super Gum este un produs cu profil nutriţional foarte
dezechilibrat, cu exces de zaharuri rafinate, cu index glicemic foarte
ridicat (zaharoză, glucoză).
CE BEM, CE MÂNCÂM
Kokteyl Aromali Super Gum este un produs cu profil nutriţional foarte dezechilibrat, cu exces de zaharuri rafinate, cu index glicemic foarte ridicat (zaharoză, glucoză).
Pancreasul endocrin este cel care are cel mai mult de suferit, pentru că se produc oscilaţii periculoase ale glicemiei. În afară de glucide cu absorbţie rapidă, ca unic macronutrient, produsul conţine o serie de aditivi periculoşi pentru sănătate, coloranţi chimici de sinteză azoici (E122, E110, E129, E133), antioxidanţi (E321), agenţi de glazurare (E904). Coloranţii şi antioxidantul au potenţial cancerigen, fiind un real pericol pentru sănătate. Din cauza compoziţiei, produsul nu poate fi vândut în şcoli. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi spune că produsul analizat nu este indicat copiilor, adolescenţilor, femeilor însărcinate şi care alăptează, bătrânilor, celor cu sindrom ADHD, suferinzilor de maladii neurodegenerative, de cancer, celor cu status proinflamator sistemic. Diabeticii vor ţine cont de cantitatea de glucide aduse de produs.
Ingrediente:
Zahăr, bază de gumă, sirop de glucoză, dextroză, arome tutti frutti identic naturale (n.r. – artificiale) (portocale, mango, banană), agent afânare (glicerină E422), emulgator lecitină din soia E322), agent de glazurare (E901 ceară de albină, E903 ceară carnauba, E904 shellac), coloranţi (E122 azorubină, E110 galben portocaliu, E129 roşu allura, E133 albastru brilliant, E171 dioxid de titan), antioxidant (BHT E321-butilhidroxitoluen).
Citește pe Antena3.ro