x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Lapte expirat în judeţul Olt

Lapte expirat în judeţul Olt

de Nicoleta Catana    |    24 Mar 2008   •   00:00

Prefectul judeţului Olt, Ştefan Nicolae, a solicitat luni verificarea tuturor stocurilor de lapte pentru preşcolari şi elevi după ce la şcoala generală “George Poboran” şi la cea generală nr. 7 din Slatina au fost găsite 494 de cutii cu lapte expirat de aproape o săptămână.

Prefectul judeţului Olt, Ştefan Nicolae, a solicitat luni verificarea tuturor stocurilor de lapte pentru preşcolari şi elevi după ce la şcoala generală “George Poboran” şi la cea generală nr. 7 din Slatina au fost găsite 494 de cutii cu lapte expirat de aproape o săptămână. Laptele este produs de SC Dorna Lactate SA, are denumirea “Lăptic” şi a fost distribuit de o firmă din Piteşti, SC Vlăsia SRL. Prefectul a explicat că produsul a fost distribuit în baxuri în care se aflau şi cutii de lapte cu termen de valabilitate ce va expira peste trei luni, deci bun pentru consum.

 

Verificările sunt făcute în colaborare cu reprezentanţi ai producătorului de lapte Dorna Lactate, care au susţinut în faţa autorităţilor că este vorba de o greşeală de etichetare şi au cerut efectuarea unor analize de calitate. Pe de altă parte, directorul Autorităţii de Sănătate Publică Olt, Dana Conea, a arătat că analiza calităţii laptelui din anumite cutii nu este relevantă, deoarece dacă verificarea se face pe eşantioane, pot fi omise produse expirate, astfel încât numai analiza întregii cantităţi ar fi edificatoare. Deocamdată, autorităţile nu cunosc cantitatea de lapte expirat distribuită în şcoli şi nici dacă elevii au consumat deja din acesta. În judeţul Olt au mai fost semnalate probleme cu laptele pentru elevi după ce au fost găsite mai multe cutii cu capacele umflate şi produsul din interior fermentat din cauza condiţiilor necorespunzătoare de depozitare.

×
Subiecte în articol: bun de consum lapte