x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Luaţi o pauză la birou pentru stretching

Luaţi o pauză la birou pentru stretching

de Oana Antonescu    |    21 Apr 2009   •   00:00
Luaţi o pauză la birou pentru stretching

Picioare umflate, dureri de gât, de spate, de mâini... un şir interminabil de suferinţe pentru oamenii care muncesc ore în şir la birou, în faţa unui calculator.

Când nu ne mişcăm pentru o perioadă lungă, articulaţiile înţepenesc, muşchii amorţesc şi îşi fac apariţia problemele circulatorii. Iar dacă şi poziţia coloanei este incorectă, durerea şi disconfortul se agravează.

Aceste probleme pot fi rezolvate luând o mică pauză pentru câteva exerciţii simple de stretching, care se pot realiza chiar stând pe scaun.
Stretchingul reduce tensiunea musculară, îmbunătăţeşte circulaţia, reduce stresul şi anxietatea şi, în cele din urmă, conferă o stare generală mai bună.

În cele zece minute de pauză recomandate de medici după fiecare oră de lucru la calculator, încercaţi setul de exerciţii fizice propuse de specialistul nostru în programe de nutriţie şi fitness Luiza Bucur, de la Studio Fitness. Efectuaţi aceste exerciţii lent şi menţineţi fiecare poziţie până veţi simţi că muşchii s-au relaxat.

Îi puteţi trimite specialistului nostru întrebările şi părerile dumneavoastră în legătură cu exerciţiile fizice prezentate pe site-ul www.luiza-bucur.ro sau pe adresa de e-mail: oana.antonescu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: armonia trupului