x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Lujerul - Pîine cu 4 E-uri

Lujerul - Pîine cu 4 E-uri

de Cristina Andreea Calin    |    06 Sep 2008   •   00:00
Lujerul - Pîine cu 4 E-uri

CE BEM, CE MÎNCĂM  ●  Valoarea energetică este medie
Produsul analizat poate fi consumat de cei care au o dietă bogată pentru a nu dezechilibra organismul din cauza cantităţii mari de glucide pe care o are în compoziţie.



CE BEM, CE MÎNCĂM  ●  Valoarea energetică este medie
Produsul analizat poate fi consumat de cei care au o dietă bogată pentru a nu dezechilibra organismul din cauza cantităţii mari de glucide pe care o are în compoziţie.
 
Pîinea total feliată Lujerul are în compoziţie: “făină neagră de grîu, făină dietetică (măciniş total 30%), drojdie, sare extra fină iodată, ameliorator de făină, gluten vital, enzime, emulsifiant: mono şi digliceride (E 471), antioxidant: acid ascorbic (E 300), agent de întărire şi stabilizatori: esteri ai mono şi digliceridelor cu acizi graşi (E472a), lecitină (E 322), apă.” 100 de grame de pîine aduc un aport energetic de 228 kcal/ 955 kj, proteine 8,2 g, glucide 46,5 g, lipide 1 g.

ANALIZĂ. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, descrie produsul analizat ca fiind de panificaţie obţinut din făină neagră de grîu şi măciniş total, ameliorator de făină şi aditivi alimentari cu acţiune antioxidantă şi stabilizatori. Pîinea are o densitate calorică medie şi un profil nutriţional relativ echilibrat, datorită utilizării făinii negre şi a măcinişului total. Aceştia păstrează o serie de macro şi micronutrienţi valoroşi din punct de vedere nutriţional. Consumatorii trebuie să ţină cont de cantitatea de sare din produs, pentru a nu depăşi doza zilnică recomandată de 6 g pentru un adult. Prea multă sare duce la apariţia bolilor de inimă sau de rinichi.

CONCLUZII. Specialistul ne spune că produsul poate fi consumat de toate categoriile de persoane în contextul unei diete echilibrate şi diversificate şi al unui stil de viaţă activ. Diabeticii îl vor consuma conform prescripţiilor medicului curant, ţinînd cont de aportul de glucide adus de produs. Pîinea este interzisă suferinzilor de celiachie, din cauza conţinutului de gluten.  

×
Subiecte în articol: bun de consum