x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Müsli cu mult zahăr

Müsli cu mult zahăr

de Cristina Andreea Calin    |    07 Mar 2008   •   00:00
Müsli cu mult zahăr

CE BEM, CE MĂNCĂM ● Conţine o cantitate importantă de sare
Zahărul în exces şi uleiul fac din acest produs, care în mod normal nu are contraindicaţii majore, unul cu o valoare biologică scăzută.



CE BEM, CE MĂNCĂM ● Conţine o cantitate importantă de sare
Zahărul în exces şi uleiul fac din acest produs, care în mod normal nu are contraindicaţii majore, unul cu o valoare biologică scăzută.


Müsli cu alune Emco au în compoziţie următoarele ingrediente: "fulgi de ovăz, zahăr, ulei vegetal, extrudat (porumb măcinat, grâu măcinat, agent de creştere carbonat hidrogenat de sodiu E 500), alune 5%, stafide 4,3%, făină de porumb extrudată, făină de grâu, nucă de cocos 1,9%, amidon din grâu, arome identic naturale (n.r. – artificiale), sare, antioxidant palmitate de ascorbil E 304, extract de rich-tocopherol E 306 (natural), lecitină din soia E 322". 100 g din acest produs vă vor aduce un aport caloric de 1.825 kj/436 kcal şi proteine 10, 1 g, hidraţi 50,5 g de carbon, din care zahăr 20,2 g, grăsimi 20,4 g, din care acizi graşi saturaţi 4,08 g, fibre 10,2 g, sodiu 0,3 g.


ANALIZĂ. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi spune despre produs că are un profil nutriţional relativ echilibrat. Zahărul este cel care scade valoarea biologică a produsului, mai ales că se află în cantitate mare, de aproximativ 20%, imprimând o încărcătură glicemică ridicată produsului şi, de asemenea, o densitate energetică foarte ridicată – 436 kcal/100 g. Componentele sanogene din produs sunt fulgii de ovăz şi lecitina. Müsli cu alune conţine sursă de gluten şi componente alergene: alune, migdale şi susan. Consumatorii trebuie să fie atenţi la faptul că produsul trebuie să conţină totuşi sare ascunsă, aproximativ 0,75 g/100 g.


CONCLUZII. Datorită conţinutului ridicat de calorii, produsul va fi consumat cu moderaţie de supraponderali şi obezi. Diabeticii şi cei cu rezistenţă la insulină îl vor consuma numai cu avizul medicului curant. Cei cu alergie la alune, migdale şi susan îl vor testa în prealabil. Este interzis suferinzilor de celiachie.

×
Subiecte în articol: bun de consum