x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Melamina încă face ravagii

Melamina încă face ravagii

de Nicoleta Catana    |    07 Oct 2008   •   00:00

Toate cofetăriile şi firmele din industria produselor de cofetărie din Marea Britanie sunt în alertă maximă după ce autorităţile au depistat bomboane marca White Rabbit, produse şi importate din China, care aveau un conţinut de melamină cu 60% mai mare decît limita normală, a anunţat Agenţia pentru Standarde Alimentare



Toate cofetăriile şi firmele din industria produselor de cofetărie din Marea Britanie sunt în alertă maximă după ce autorităţile au depistat bomboane marca White Rabbit, produse şi importate din China, care aveau un conţinut de melamină cu 60% mai mare decît limita normală, a anunţat Agenţia pentru Standarde Alimentare (FSA). Alerta nu face decît să confirme temerile autorităţilor. Acestea au avertizat populaţia în urmă cu două zile că pericolul contaminării nu este nici pe departe înlăturat, după ce au fost descoperiţi biscuiţi proveniţi din China marca Koala, care aveau un conţinut prea ridicat de melamină.
Comisia Europeană a informat autorităţile din Marea Britanie cu privire la riscul la care se expun dacă comercializează bomboanele în cauză, produse de Guanshengyuan Food General Factory, existînd pericolul contaminării cu periculoasa substanţă. Mai mult chiar, CE a avertizat săptămîna trecută toate ţările membre UE să nu mai importe produse provenite din China care au cu cel mai mult de 15% concentraţia de lapte praf sau produse al căror procentaj de lapte nu este specificat sau nu poate fi determinat.
Scandalul melaminei deja a devenit subiect de documentare. Specialiştii au început serios să facă teste amănunţite pentru a se găsi o soluţie de îndepărtare a substanţei. Dar, în timp ce melamina este interzisă prin lege în Uniunea Europeană, oamenii de ştiinţă au stabilit o doză zilnică tolerată cam mare, avînd în vedere pericolul pe care îl presupune consumului acestei subsanţe.

×
Subiecte în articol: bun de consum