În unele alimente există substanțe care pot cauza dureri de cap și migrene. Pe de altă parte, o dietă diversă, cu alimente neprocesate și o o hidratare corectă pe păzesc de astfel de neplăceri, scrie clicksanatate.ro.
Numeroase studii au arătat că unii compuși – aditivi, aminoacizi, îndulcitori – sunt factori declanșatori ai durerilor de cap. Desigur, nu toate persoanele au aceeași sensibilitate față de astfel de substanțe. Dacă ai observat că te doare capul după ce mănânci, de pildă, brânză, este indicat să eviți acest aliment.
O alimentație diversă, cu un aport bun de fructe și legume și o bună hidratare reprezintă un aliat în lupta cu durerile de cap.
Atenție! Acești aditivi și conservanți pot da dureri de cap
MONOGLUTAMATUL DE SODIU este un potențiator de aromă care dă gust supelor la plic, produselor semipreparate sau mezelurilor.
NITRIȚII sunt aditivi adăugați mai ales în mezeluri și produse afumate (pește), pentru pentru prelungirea valabilității produselor, precum și intensificarea aromei și a gustului.