x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet MyPlate: Noul ghid pentru o alimentaţie sănătoasă

MyPlate: Noul ghid pentru o alimentaţie sănătoasă

de IncomeMagazine    |    02 Oct 2012   •   22:34
MyPlate: Noul ghid pentru o alimentaţie sănătoasă

Obezitatea este privită de specialişti ca o ciumă a secolului 21. În lume există peste un miliard de persoane adulte supraponderale, iar România a urcat recent pe locul trei în Europa la numărul de persoane care suferă de obezitate. În SUA, 30% dintre adulţi au o greutate foarte mare , motiv pentru care Departamentul de Agricultură al Statelor Unite a venit cu o idee: a înlocuit bine-cunoscuta piramidă a alimentelor cu o imagine mai simplă: colorata MyPlate (farfuria mea).

Concepută cu ajutorul nutriţioniştilor, MyPlate delimitează clar cinci grupe de alimente, în care cerealele şi legumele sunt pe primul loc, urmate de fructe şi proteine. Pe ultimul loc se află produsele lactate.

Sfaturi de la nutriţionişti

Cerealele reprezintă baza unei alimentaţii sănătoase. Nutriţioniştii recomandă cerealele integrale, deoarece acestea conţin mai multe fibre decât cerealele rafinate. Încercaţi să înlocuiţi pâinea albă cu cea din cereale integrale, pentru început. De asemenea, puteţi consuma cereale integrale la micul dejun, cu puţin lapte degresat. Acest mic dejun vă va asigura cantitatea de energie necesară pentru întreaga dimineaţă şi va prelungi senzaţia de saţietate.

Citeste AICI recomandarile nutritionistilor

Citeste si
Raid al poliţiei suedeze: Site-urile de torrente The Pirate Bay şi Filelist.ro au picat
Cele mai sănătoase alimente din toate timpurile
Iaurtul, mijloc eficient de lupta cu hipertensiunea

 




×
Subiecte în articol: obezitate nutritionist dieta MyPlate