x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Nereguli la controalele ANSVSA

Nereguli la controalele ANSVSA

de Nicoleta Catana    |    30 Sep 2008   •   00:00

Inspectorii din cadrul Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor judeţene şi a municipiului Bucureşti au efectuat în perioada 19 şi 25 septembrie o serie de controale în unităţi agroalimentare, ca puncte de fabricare a produselor de morărit, panificaţie şi patiserie, unităţi de depozitare a legumelor, fructelor şi seminţelor, unităţi de fabricare a băuturilor alcoolice şi răcoritoare, dar şi puncte de comercializare a produselor care nu aparţin sectorului animal. În cadrul acestora s-au verificat condiţiile de igienă, funcţionare şi depozitare, evidenţa documentelor, calitatea produselor şi asigurarea manevrării corespunzătoare a acestora.



Inspectorii din cadrul Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor judeţene şi a municipiului Bucureşti au efectuat în perioada 19 şi 25 septembrie o serie de controale în unităţi agroalimentare, ca puncte de fabricare a produselor de morărit, panificaţie şi patiserie, unităţi de depozitare a legumelor, fructelor şi seminţelor, unităţi de fabricare a băuturilor alcoolice şi răcoritoare, dar şi puncte de comercializare a produselor care nu aparţin sectorului animal. În cadrul acestora s-au verificat condiţiile de igienă, funcţionare şi depozitare, evidenţa documentelor, calitatea produselor şi asigurarea manevrării corespunzătoare a acestora.

Printre deficienţele constatate se numără ambalarea şi manevrarea necorespuzătoare a produselor, nerespectarea igienii în spaţiile pentru depozitarea acestora şi a ambalajelor, dar şi lipsa unor documente care să ateste calitatea unor produse. Pe deasupra, unele alimente erau etichetate necorespunzător, nu aveau certificate de producător şi documente de înregistrare, spaţiile în care erau ţinute acestea nu fuseseră deratizate şi dezinfectate şi nu păstrau o temperatură optimă pentru depozitarea produselor.

În urma neregulilor observate, autorităţile au acordat 23 de amenzi, în valoare totală de 57.700 de lei.

×
Subiecte în articol: bun de consum