x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Nereguli majore în supermarketurile din Arad

Nereguli majore în supermarketurile din Arad

de Nicoleta Catana    |    12 Feb 2008   •   00:00

În urma unui control efectuat de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Arad au fost constatate nereguli majore în comercializarea produselor din marile magazine din localitate

În urma unui control efectuat de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Arad au fost constatate nereguli majore în comercializarea produselor din marile magazine din localitate. Directorul executiv al instituţiei, Viorel Agud, a declarat că majoritatea deficienţelor grave au fost descoperite la hipermarketul Kaufland, unde nu s-au respectat condiţiile de depozitare a produselor alimentare, laptele fiind pus în faţa rampei de descărcare, iar cele de origine animală – lângă cele de altă provenienţă. Deşi nu avea autorizaţie şi nici spaţiu, unitatea desfăşura şi activităţi de porţionare şi ambalare a produselor din carne. Mai mult, la raionul de carne curăţarea şi dezinfectarea pardoselii se făcea în timpul programului.

Cele două unităţi Profi au fost sancţionate cu 2.550 de lei şi respectiv 5.000 de lei pentru depozitarea necorespunzătoare a mărfii, iar magazinul Billa, cu 2.500 de lei.

De asemenea, Penny Market, aparţinând firmei Rewe România SRL, unde au fost depistate la vânzare legume şi fructe stricate, iar ciupercile erau depozitate necorespunzător, a fost amendat cu 5.000 de lei. Totodată, de la magazinul Minimax au fost confiscate pentru a le distruge aproape 200 de kilograme de mandarine, iar la magazinul din Pecica al Pludi Market era delimitată necorespunzător zona de produse neconforme de origine non-animală, acestea fiind colectate în container şi aruncate o dată la două zile.

×
Subiecte în articol: bun de consum