x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Nici mezelurile vegetariene nu sînt sănătoase

Nici mezelurile vegetariene nu sînt sănătoase

de Nicoleta Catana    |    19 Mai 2008   •   00:00

Unele mărci de cîrnaţi şi burgeri vegetarieni conţin un nivel mult mai mare de sare decît echivalentele lor din carne, potrivit unui studiu realizat de cercetărtorii de la Consensus Action on Salt and Health din Marea Britanie, publicat în thisislondon.co.uk.

Unele mărci de cîrnaţi şi burgeri vegetarieni conţin un nivel mult mai mare de sare decît echivalentele lor din carne, potrivit unui studiu realizat de cercetărtorii de la Consensus Action on Salt and Health din Marea Britanie, publicat în thisislondon.co.uk. Doar doi cîrnaţi de la una din aceste mărci pot furniza doza zilnică recomandată pentru adult şi una mult prea mare pentru un copil. Oamenii de ştiinţă au descoperit că unii burgeri vegetarieni conţin de şase ori mai multă sare faţă de cei din carne, în timp ce unele mărci de burgeri şi cîrnaţi au un conţinut la fel de mare de sare ca o pungă de chipsuri sărate.

Cantitatea maximă de sare recomandată zilnic unui adult sănătos este de 6 grame, în timp ce un copil cu vârsta între 7 şi 11 ani nu trebuie să consume mai mult de 5 grame de sare pe zi, iar copiii cu vârsta sub 7 ani nu trebuie să depăşească doza maximă de 3 grame. Unii cîrnaţi pot conţine 2,8 grame de sare pe porţie, de patru ori mai mult decât echivalentul din porc. Specialiştii au completat că unele unele produse indică pe etichetă doar nivelul de sodiu, care trebuie înmulţit cu 2,5 pentru a se afla nivelul de sare.

×
Subiecte în articol: bun de consum sare