Comisia Europeană (CE) a pus bazele unei noi instituţii, cu ajutorul căreia va supraveghea mai îndeaproape competitivitatea şi siguranţa alimentară din statele membre ale Uniunii Europene: Platforma Europeană de Tehnologii Alimentare
Comisia Europeană (CE) a pus bazele unei noi instituţii, cu ajutorul căreia va supraveghea mai îndeaproape competitivitatea şi siguranţa alimentară din statele membre ale Uniunii Europene: Platforma Europeană de Tehnologii Alimentare (ETP), a cărei înfiinţare a fost programată încă din 2005. Scopul principal al acestei organizaţii dă posibilitatea consumatorilor să primească consultanţă în domeniul siguranţei alimentare oricînd au nevoie, mai ales dacă este vorba despre contactarea unei boli foarte grave. Principalele domenii în care aceasta va lucra cu populaţia sînt susţinerea financiară a întreprinderilor mici şi mijlocii, simplificarea legislaţiei în domeniul siguranţei alimentare, stabilirea bazelor comerţului, evitarea crizei preţurilor şi efectul acestora asupra lanţului de producţie. Competitivitatea în Europa în acest domeniu este foarte slabă comparativ cu cea din Statele Unite ale Americii şi Canada, dar la un nivel similar cu cea din Austria şi Brazilia, potrivit unui raport dat publicităţii de CE. Proiectul se vrea a fi continuarea reformei făcute de UE în ceea ce priveşte siguranţa alimentară, care include actori ca exportatori, importatori, producători din toate statele membre, dar şi experţi ai companiilor din toată lumea. Industria alimentară aşteaptă cu nerăbdare rezultatele noului organism european, iar în următoarele zile se vrea primul raport oficial care va conţine toate modificările care s-au produs pînă acum în toată Europa.