CE BEM, CE MÂNCÃM ● Conţin o cantitate mare de zahăr
Valoarea biologică a biscuiţilor este scăzută de combinaţia nefericită de zaharuri rafinate şi grăsimi vegetale hidrogenate.
CE BEM, CE MÂNCÃM ● Conţin o cantitate mare de zahăr
Valoarea biologică a biscuiţilor este scăzută de combinaţia nefericită de zaharuri rafinate şi grăsimi vegetale hidrogenate.
Biscuiţii cu cacao glazuraţi Dr. Krantz au în compoziţie o mare cantitate de grăsimi vegetale hidrogenate, care pun în pericol sănătatea sistemului cardiovascular.
De pe lista de ingrediente citim următoarea compoziţie: "Făină de grâu, zahăr, grăsime vegetală hidrogenată, cacao 4,1%, lapte praf degresat, lapte praf integral, emulgator lecitină (E 322), agent de afânare: bicarbonat de amoniu (E 503), acidifiant: acid citric (E 330), sare, arome. Substanţă uscată de cacao 10% min. (în glazură). Conţine gluten". Jumătate de pungă de biscuiţi, 100 de grame, vă va aduce un aport caloric de 1.841 kj/440 kcal şi 7,8 g calorii, 39 g carbohidraţi, 22 g lipide.
ANALIZÅ. Biscuiţii analizaţi sunt un produs rafinat, cerealier, din gama biscuiţilor dulci, glazuraţi, cu profil nutriţional dezechilibrat, cu exces de grăsimi. Dintre acestea, cele mai periculoase pentru sănătate sunt cele hidrogenate, atrage atenţia profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.
În unele ţări, autorităţile au redus la minimum utilizarea acestor grăsimi, tocmai pentru a evita creşterea numărului de bolnavi cardiovasculari şi a persoanelor obeze. Biscuiţii au o densitate energetică foarte mare, 440 kcal/100g. De asemenea, au şi o încărcătură glicemică ridicată, imprimată în special de cantitatea mare de zahăr. Această combinaţie de grăsimi vegetale prelucrate chimic prin procesul de hidrogenare şi zaharuri rafinate (zahăr) este foarte periculoasă, mai ales pentru cei care suferă de boli cardiovasculare şi hepatice. Produsul conţine gluten şi o sursă ascunsă de sare şi de lactoză.
CONCLUZII. Din cauza grăsimilor hidrogenate, produsul analizat nu este indicat copiilor, femeilor însărcinate şi care alăptează, cardiovascularilor, supraponderalilor şi obezilor, hepaticilor, renalilor, celor cu boli ale tractusului digestiv, celor cu tendinţă la constipaţie. Este interzis bolnavilor de celiachie. Cei cu diabet vor cere sfatul medicului curant. Persoanele cu intoleranţă la lactoză vor testa produsul în prealabil.
Citește pe Antena3.ro