x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet O şansă la copilărie pentru Amalia

O şansă la copilărie pentru Amalia

13 Ian 2011   •   19:15

Amalia Grigorescu are 6 ani. Nu ştie ce înseamnă să alergi, să te joci în aer liber cu alţi copii şi nici măcar cum e să poţi să mănânci singură. Fetiţa s-a născut pe 7 ianuarie 2005 şi, de atunci, duce o luptă continuă cu un diagnostic ce-i răpeşte copilăria: tetrapareză spastică.

„Diagnosticul pe care l-a primit Amalia la naştere este «paralizie cerebrală infantilă». Cu toate astea, evoluţia ei psihică este cu mult înaintea celei fizice”, spune mama fetiţei, Alina-Maria Grigorescu. Fiica ei nu vorbeşte, nu-şi poate ţine capul drept, nu-şi foloseşte mâinile şi picioarele, însă urmăreşte cu mare atenţie programele de la televizor şi îi place extrem de mult muzica.

În urma cu 2 ani a venit pe lume surioara mai mică a Amaliei. Micuţa a privit-o curioasă, iar când aceasta a crescut, Amalia a devenit protejata ei. „Cea mică îi arată toate jucăriile, îi vorbeşte, îi povesteşte despre ele, o mângâie şi încearcă să o ajute să-şi ţină capul drept”, povesteşte mama cu drag despre interacţiunea dintre cele două surori. „Până să o nasc pe cea mică, mergeam cu Amalia foarte des la clinicile de recuperare de la Sibiu şi Braşov. Acolo făcea gimnastică şi kinetoterapie. Acum n-am mai putut să merg acolo, dar facem acasă. Aş vrea din suflet să poată măcar să-şi ţină capul şi să-şi folosească mâinile...”, spune femeia.

De curând, Alina a aflat despre o intervenţie chirurgicală care ajută la relaxarea muşchilor celor cu afecţiuni spastice. „Se numeşte miofibrotomie subcutanată pe etape după metoda prof. Ulzibat şi se face în Republica Moldova”, ne-a povestit Alina. Amalia e aşteptată la clinica „Gynesource” din Republica Moldova pe 1 martie. Însă până atunci, familia ei va trebui să strângă cei 1.850 de euro necesari plăţii intervenţiei. „Pentru noi sunt o avere. Eu sunt asistent personal pentru Amalia, iar soţul meu este în concediu paternal pentru cea mică. Nu vom reuşi să strângem banii până în martie nici dacă nu mai mâncăm şi nu mai plătim nici o factură”, spune cu tristeţe mama.

Dacă vreţi să o ajutaţi pe Amalia, fa­ceţi o donaţie, cât de mică, într-unul dintre conturile deschise la BCR sucursala Râşnov, pe numele mamei ei, Alina-Maria Grigorescu:

CONT RON:  RO14RNCB0141032863830001
CONT EURO: O91RNCB0058096929470004
Pentru mai multe informaţii despre acest caz, familia Grigorescu poate fi contactată la numărul de telefon 0752.088.190.

×
Subiecte în articol: trup,minte,suflet