x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Patronatele spune că promoţiile 3+1 sunt legale

Patronatele spune că promoţiile 3+1 sunt legale

de Cristina Andreea Calin    |    04 Feb 2008   •   00:00



Federaţia Patronală din Industria Alimentară Romalimenta nu este de acord cu interzicerea promoţiilor de tipul 3+1, considerând că Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor prejudiciază în acest fel consumatorul, se arată într-un comunicat al Romalimenta.





Federaţia Patronală din Industria Alimentară Romalimenta nu este de acord cu interzicerea promoţiilor de tipul 3+1, considerând că Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor prejudiciază în acest fel consumatorul, se arată într-un comunicat al Romalimenta. Reprezentanţii federaţiei atrag atenţia că ANPC interpretează greşit Directiva 29/2005 CE. “Conform directivei, sunt interzise numai promoţiile la care produsele sunt oferite gratuit consumatorilor, iar aceştia sunt informaţi ulterior că primirea acestora este condiţionată de cumpărarea altor produse sau de suportarea unor costuri suplimentare“, se spune în comunicatul Romalimenta.
În cazul în care nu se va ajunge la un numitor comun, Romalimenta se va adresa Comisiei Europene, pentru a primi o interpretare care să ţină cont de spiritul directivei.

×
Subiecte în articol: bun de consum