Micul dejun e masa cea mai importantă a zilei, deși mulți sunt gata să sară peste ea, din grabă sau obișnuință. Iată patru greșeli pe care e bine să le eviți când vine vorba de prima masă a zilei.
Sari peste acest moment, ca să poți mânca mai mult la prânz. Potrivit unui studiu recent, oamenii care sar peste micul dejun au mai multe șanse să mănânce ceva plin de calorii, de genul gustare dulce sau chiar junk food, până seara, când e și mai greu să le dea jos.
Mănânci ceva plin de zahăr, pentru energie. E adevărat că la înce¬putul zilei ai nevoie de energie și pare că, orice ai mânca, nu sunt șanse să te îngrași. Așa că mulți aleg dimineața ceva dulce, o brioșă sau o prăjitură. Totuși e bine să nu depășești doza zilnică recomandată. De exemplu, o brioșă cu afine are în jur de 44 de grame de zahăr. Cu 20 mai multe decât ar trebui să consume o femeie, pe durata întregii zile!
Nu mănânci fructe sau legume. Chiar dacă mănânci consistent la micul dejun, ouă sau lactate, nu uita de fructe și legume, care îți aduc necesarul de nutrienți și vitamine pentru întreaga zi. Cel mai simplu este să le pui în sandwich sau omletă, sau, dacă ești adeptul smoothie-urilor, pune verdețuri în sucul de fructe, pentru un plus de nutrienți.
Micul dejun este frugal. Chiar dacă nu ai timp suficient să stai la masă în toată regula, ține minte că expresia „Ia micul dejun ca un rege, prânzul ca un prinț și cina ca un cerșetor” nu a fost inventată degeaba. Este important ca numărul de calorii de la micul dejun să fie mai mare ca cel de la cină.