x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Pericol de Salmonela în SUA

Pericol de Salmonela în SUA

de Nicoleta Catana    |    10 Iun 2008   •   00:00

Lanţul de restaurante fast-food McDonald's, reţeaua de magazine Wal-Mart şi alte reţele de băcănii şi de restaurante au retras de la vînzare anumite sortimente de roşii pe fondul eforturilor autorităţilor sanitare americane de a depista sursa unei epidemii de salmonela,

Lanţul de restaurante fast-food McDonald's, reţeaua de magazine Wal-Mart şi alte reţele de băcănii şi de restaurante au retras de la vînzare anumite sortimente de roşii pe fondul eforturilor autorităţilor sanitare americane de a depista sursa unei epidemii de salmonela, relatează Reuters. Administraţia Americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a avertizat sîmbătă populaţia că epidemia este direct asociată cu consumul unor anumite sortimente de roşii şi produse care conţin acest tip de tomate.

Agenţia, care a lansat primul avertisment la 3 iunie, nu a identificat încă sursa roşiilor contaminate şi este de părere că ar putea fi o chestiune de cîteva zile sau mai mult, a declarat Andrew von Eschenbach, ofiial în cadrul FDA, într-o conferinţă de presă.

           
ALERTĂ. FDA a anunţat că pînă sîmbăta trecută au fost semnalate 145 de cazuri, dintre care 23 de persoane au fost spitalizate, începînd cu jumătatea lunii aprilie cînd au fost depistate primele simptome. Infecţiile, mai extinse în statele New Mexico şi Texas, au fost cauzate de Salmonela Saintpaul, un tip neobişnuit de bacterie.

Simptomele infestării cu salmonela apar într-un interval cuprins între 12 şi 72 de ore de la consumul alimentelor contaminate. Cele mai predispuse persoane la forma severă a bolii sînt copii, bătrînii şi cele cu sistem imunitar slăbit, formă care poate fi fatală dacă nu este tratată cu antibiotice.

×
Subiecte în articol: bun de consum