x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet POŞTA REDACŢIEI /Despre viaţă şi moarte

POŞTA REDACŢIEI /Despre viaţă şi moarte

07 Mai 2008   •   00:00

O pagină pentru sufletul tău – pagina celor aflaţi în căutarea bucuriei interioare.



Maria C. Iubiţi-vă aşa cum sînteţi. Bucuraţi-vă de fiecare zi pe care o trăiţi şi mulţumiţi-i lui Dumnezeu pentru darurile pe care vi le-a dat. Începeţi şi încheiaţi ziua cu afirmaţii pozitive prin care onoraţi divinitatea care v-a adus deja ceea ce vă doriţi (chiar dacă nu aţi primit încă acel lucru, ca şi cum aţi şti sigur că e în drum spre dvs.).

Oana M. Vă înţeleg suferinţa, sînt alături de dvs şi doresc să vă ajut să vedeţi lucrurile în altă lumină. Cum nimic nu e întîmplător, în ultima vreme am întîlnit cîteva cazuri similare. Cînd cineva drag moare, după ce trece primul val de tristeţe şi regret, putem încerca să vedem această trecere în nefiinţă dintr-un cu totul alt punct de vedere. Vă recomand să citiţi cartea "Acasă cu Dumnezeu" de Neale Donald Walsch, în care acesta vorbeşte despre moarte în alt fel decît este ea percepută în mod obişnuit. Există mai multe cărţi pe această temă, dar aceasta conţine poate cea mai largă dezbatere despre acest subiect. Văzută din această percepţie, nici o fiinţă nu moare întîmplător, deoarece ea îşi alege momentul şi felul în care părăseşte acest plan fizic, chiar dacă acest lucru pare ireal. Totul se întîmplă, fireşte, inconştient, adică nimic din toate acestea nu transpar în planul conştientului. Pe acest fundal, regretele celor care rămîn şi sentimentele lor de culpabilitate nu îşi găsesc rostul. Sufletele celor care au murit se reîntregesc cu divinitatea care le-a creat astfel; este vorba de "reîntregire", deoarece în timpul vieţii sufletul este separat de mintea omului, conştientul de inconştient etc. Moartea este văzută astfel ca o eliberare, deşi aici noi o percepem diferit. Din păcate există oameni care nu i-au putut ierta pe cei care au murit prea devreme, pentru că au plecat şi o dată cu ei au luat toată dragostea lor, ori care au păstrat sentimentul de vinovăţie faţă de cel plecat toată viaţa. Nu puteţi schimba ceea ce s-a petrecut, dar puteţi să vă modificaţi percepţia şi felul în care trăiţi această experienţă. Sînteţi aici pentru a trăi, pentru a vă bucura de viaţă şi de tot ce oferă ea, pentru că viaţa vine de la Dumnezeu şi totul este minunat în ea. Totul evoluează şi e firesc să existe moarte şi naştere, cicluri care se repetă continuu. Puteţi alege să renunţaţi la sentimentele de durere sau să le păstraţi. Dar oare care v-ar servi mai mult? Cum l-aţi putea onora pe Dumnezeu, care v-a dat viaţă, alegînd să suferiţi? Dumnezeu e iubire şi bucurie, chiar dacă viaţa nu pare întotdeauna aşa.


INVITAŢIE LA DIALOG. Daniela Dumitriu este singurul consultant român Feng Shui acreditat de Feng Shui Society UK  (FSSA) şi primul practician EFT (Emotional Freedom Technique) din România (EFT-ADV) inclus în lista internaţională a practicienilor avizaţi de Gary Craig, inventatorul acestei tehnici.
Eşti invitat să comentezi temele abordate în această pagină, să ne împărtăşeşti experienţele tale şi să propui subiecte pe care nu ai unde şi cu cine să le discuţi, dar care sînt importante pentru tine.
O pagină pentru sufletul tău – pagina celor aflaţi în căutarea bucuriei interioare. dumitriudaniela@gmail.com

×
Subiecte în articol: suflet