x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Povestea băiatului fără copilărie, căruia îi puteţi da o şansă.

Povestea băiatului fără copilărie, căruia îi puteţi da o şansă.

de Ionela Gavriliu    |    16 Iun 2011   •   21:00
Povestea băiatului fără copilărie, căruia îi puteţi da o şansă.

Andrei a venit pe lume acum cinci ani si de atunci viata sa e o lupta permanenta. Pentru ca nu era suficient dezvoltat cand s-a nascut, creierul nu i s-a oxigenat de ajuns si, dupa hipoxie, a urmat hemoragia cerebrala. I-au fost afectati centrii importanti, iar de-atunci parintii se chinu­iesc sa aline suferinta celui mic. De cate ori reusesc sa stranga bani, isi duc fiul la o clinica in Ucraina pentru tratamente. Dupa fiecare cura, starea lui Andrei e simtitor mai buna. Dar diagnosticul de tetrapareza spastica e un dusman ce trebuie infruntat tot timpul si fiecare cura costa in jur de 3.000 de euro.

"Cand s-a nascut Andrei, la maternitatea de la Buftea nu era incubator cu oxigen. Patru ore copilul nou-nascut a gafait si s-a chinuit pentru fiecare gura de aer. Dupa acest timp a venit o ambulanta de la Polizu, din Bucuresti, si Andrei a fost conectat la oxigen. Dar raul fusese deja facut", isi aminteste tatal copilului. Andrei nu poate vorbi, nu poate sta in sezut, nu se poate juca. Crizele de epilepsie il chinuiesc uneori si de cate trei-patru ori pe zi.

"Am reusit ca anul acesta sa mergem o data in Ucraina. Parca a vrut Dumnezeu ca de Pasti crizele epileptice sa se rareasca si starea sa e de-atunci mai buna. Am fost de cinci ori pana acum la tratament, de cate ori am reusit sa strangem bani. Se recomanda trei cure pe an pentru rezultate notabile, dar noi facem tot posibilul sa-l ducem macar o data, de doua ori. Avem acum programare in iulie", explica tatal. Pentru a strange banii, cei doi parinti au facut imposibilul: barbatul lucreaza din greu, iar mama e asistent personal pentru copil. "Ne-am calcat in picioare orgoliul, nici nu mai poate fi vorba de asa ceva cand vine vorba despre sanatatea lui Andrei. Pe criza aceasta ne-a fost foarte greu, ne-am mai imprumutat, ne-au mai ajutat oameni de la firme din Buftea. Sa-l ducem la tratament in Ucraina nu e un moft, acum, cat e mic, Andrei are sanse de recuperare. Medicii de aici ne mai pun bete in roate si ne intreaba ce nevoie avem sa plecam din Romania, parca la noi nu e tratament... Nu, nu e. Am fost de cateva ori la Busteni, dar am cheltuit banii degea­ba. Ba nu aveau locuri si ne amanau, ba nu puteau face nu stiu ce procedura pentru ca e cutarescu in concediu. Pe cand in Ucraina doctorii se ocupa cu profesionalism de copil, la curele acelea il stimuleaza, ii fac masaj, tot felul de proceduri intensive", spune tatal.
Visul parintelui e ca Andrei sa nu ajunga intr-un scaun cu rotile si sa se poata descurca singur la activitati elementare.

Ajutor
Cei care vor sa-l ajute pe Andrei sa mearga la o noua cura de tratamente in Ucraina, la programarea din iulie, pot face donatii pentru ca micutul sa stranga suma de 3.000 de euro in contul deschis la BCR, sucursala Buftea, pe numele Tudorache Andrei Stefan: Cont in Lei: RO 85 RNCB 0591120 44975 0001

Sau in conturile de la Raiffeisen Bank, sucursala Buftea, deschise pe numele Tudorache Nicolae Petrisor.
Cont in Lei: RO 64 RZBR 00000 60005 300291
Cont in Euro: RO 30 RZBR 00000 60010 136644
Titular conturi: Tudorache Nicolae Petrisor
Familia Tudorache poate fi contactata la numarul de telefon: 0724.514.658.
Mai multe informatii despre Andrei puteti gasi pe site-ul: http://www.andreistefan.eu.

×
Subiecte în articol: pagina de suflete