x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Prin spitale, de când s-a născut. Cea mai grea boală cu care se lupă Diana acum este leucemia

Prin spitale, de când s-a născut. Cea mai grea boală cu care se lupă Diana acum este leucemia

de Carmen Preotesoiu    |    27 Iul 2012   •   16:03
Prin spitale, de când s-a născut. Cea mai grea boală cu care se lupă Diana acum este leucemia

Te priveste cu ochi mari, albastri, curioasa, de parca corpul ei mic, plapand nu ar fi chinuit de nici o boala. Iti spune fara teama ca este bolnava si ca trebuie sa stea in spital, ca pe un lucru firesc, dupa care isi reia jocul in patul vegheat de iconite si medicamente, de papusele si carti de rugaciune. O cheama Diana si de cand se stie a trait prin spitale. S-a nascut prin cezariana. Puternica hemoragie interna a mamei, lipsa medicilor de la capataiul ei, lasata sa zaca zeci de ore fara ca cineva sa-i dea atentie au facut ca femeia sa fie la un pas de a-si pierde viata. Abia o fractiune de secunda ce a reusit sa-si vada copilul, ca imediat i-a fost luat de langa ea. I s-a spus ca cea mica este sanatoasa, numai ca are pe fata un nerv pigmentar foarte mare. Pentru mama insa, copila ei era cea mai frumoasa. "Poate nu va vine sa credeti, dar eu stiam inca de cand o aveam in burta ce ceva este in neregula cu fetita mea. Chiar si la ultima ecografie 3D, cand medicul a vazut acea pata, am stiut ca imi ascunde ceva. S-a schimbat la fata, a mai chemat alti medici, dar nu mi-a spus. Pentru mine insa, acea pata nu conta. Tot ce imi doream era sa fie sanatoasa", povesteste femeia. Nu a putut sa-si alapteze copila. Medicii au hotarat, nici acum parintii nu stiu de ce, sa i se introduca copilei un furtunas in stomac pe unde sa i se toarne direct laptele. N-a trecut mult si Diana a inceput sa aiba stari febrile, diaree. Neobisnuita sa suga, refuza biberonul. Dupa doua saptamani de suferinta, mama isi pierduse lactatia. A incercat tot ce i-a stat in putinta pentru a o hrani. Micuta plangea de foame si continua sa refuze hrana. Temperatura nu-i scadea deloc, si numai pe drumul de la Tulcea, orasul natal, la Bucuresti, copila a facut 16 scaune in jet, slabind un kilogram si jumatate. Ajunsi la Spitalul "Grigore Alexandrescu", au inceput tratamentele in orb. Medicii jonglau care mai de care cu diagnosticele. Mama a aflat ca tot din pricina starilor febrile copilei i-au fost administrate, la spitalul din Tulcea, inca din primele zile de la nastere, antibiotice.

Complicatii si citostatice
"8 luni de zile ne-am chinuit cu aceasta problema. A facut infectii urinare cu duiumul, radiografii pentru reflux gastro-intestinal, intoleranta la lactoza. La urografie au depistat un mic reflux pe rinichiul drept. Parca nu se mai terminau vestile proaste. La un an de zile a fost operata pentru eliminarea petei de pe obraz. A mai fost insa nevoie de inca doua operatii si tesutul pigmentar tot nu a fost indepartat in intregime", povesteste mama. Starea de sanatate a copilei a inceput sa se agraveze din nou. Era in preajma Craciunului si Diana abia daca se putea tine pe picioare. La gat era foarte umflata, era apatica, nu mai putea sa respire. In mintea mamei, suspiciunea unei boli grave incepea sa se insurubeze puternic. Diagnosticul medicilor cum ca ar avea ba oreon, ba o simpla raceala nu au linistit-o. A mers de urgenta la un laborator si i-a facut o analiza de sange. "Mi s-a spus doar ca e de rau. Am mers imediat la Bucuresti, la «Grigore Alexandrescu». De acolo ne-au trimis de urgenta la spitalul Fundeni. Diagnosticul a fost cel pe care il banuiam: leucemie", spune mama. Au trecut de atunci mai bine de 8 luni. 5 cure cu citostatice. "Din primele clipe de viata ale Dianei, am invatat sa trecem peste greutati ca si cum am traversa strada, am invatat sa luptam si sa invingem. Si asta nu pentru ca suntem puternici, ci pentru ca acest copil ne da o lectie de viata in fiecare zi. Leucemia? Inseamna chimioterapie, un tratament groaznic, la care rezista putini oameni. Din aceasta clipa, un pacient bolnav de cancer traieste fiecare secunda ca si cum ar fi ultima. Noi, spectatorii, credem ca suntem puternici, ca nici o bariera in viata asta nu e prea greu de trecut, insa ne inselam amarnic. Realizam asta abia dupa ce vedem un pacient bolnav de cancer. Adevaratii invingatori sunt ei, acei copii", scria mama pe blogul fetitei.

Spera sa ajunga in Italia
Diana a implinit 4 ani si jumatate. Mai are o cura de citostatice, dupa care trebuie sa faca tratament de intretinere. Bolile adunate si otrava ce-i curge prin vene de atata timp i-au slabit mult organismul. Parintii stau acum cu sufletul la gura. Daca trebuie sau nu sa faca transplant de celule stem vor afla in curand, in functie de cum se va simti Diana la finele curelor. Tare mult isi doresc mama si tata sa ajunga cu cea mica la o clinica din Italia pentru cateva investigatii care sa le lamureasca pe deplin starea copilei lor. Au nevoie insa de bani multi. Numai transplantul costa zeci de mii de euro. Diana a stat prea mult prin spitale. Sa o ajute, sa ajunga acasa, sanatoasa, ca sa se poata bucura de copilarie.

Sanatate in dar
Pentru cei care vor sa ii fie alaturi, pe numele tatalui, Macar-Denisiuc Ionut, la ING Bank, sucursala Tulcea, s-au deschis urmatoarele conturi:
-in lei: RO 16INGB0000999902866100
-in euro: RO 59INGB0000999902866102
La Garanti Bank, sucursala Tulcea:
-in lei: RO91UGBI0000252003195RON
Pe numele mamei, Macar-Denisiuc Doina, la Raiffeisen Bank, Tulcea, s-a deschis contul:
-in lei: RO56RZBR0000060007423377
Pentru mai multe detalii, parintii Dianei pot fi contactati la numarul de telefon: 0746.816.889.

×