x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Produsele lactate în pericol

Produsele lactate în pericol

de Nicoleta Catana    |    06 Mar 2008   •   00:00

Adăugarea bacteriei probiotice Lactobacillus în brânză poate duce la scăderea cantităţi de proteine în sânge, diminuând astfel valoarea biologică a produselor, potrivit cercetătorilor australieni. Acest lucru poate duce la hipertensiune, care numai în Marea Britabie afectează aproximativ 10 milioane de peroane. De aici până la bolile cardiovasculare (CVD), care sunt sunt cauza a 50% din decesele din Europa, nu este decât un singur pas. Produsele lactate, inclusiv laptele fermentat şi iaurturile sunt printre cele mai consumate din culturile probiotice. în ciuda acestui lucru, companiile producătoare sunt în căutarea găsirii unei alte modalităţi de utilizare a probioticelor  deoarece sunt puse frecvent in situaţia de a trebui să se limiteze la alimentele refrigerate, acestea fiind sensibile la căldură, umiditate şi la alte condiţii delicate.      

×
Subiecte în articol: bun de consum