x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Relaxare activă

de Andrada Floria    |    06 Mai 2008   •   00:00

Curăţenia şi alergătura din această minivacanţă ne-au epuizat forţele. A venit timpul relaxării. Dar antrenorul de fitness Luiza Bucur de la Fitness Studio ne propune să “ne relaxăm activ” cu cîteva mişcări de stretching destinate întregului corp.

Curăţenia şi alergătura din această minivacanţă ne-au epuizat forţele. A venit timpul relaxării. Dar antrenorul de fitness Luiza Bucur de la Fitness Studio ne propune să “ne relaxăm activ” cu cîteva mişcări de stretching destinate întregului corp. Putem realiza aceste exerciţii fie acasă, în faţa ferestrei deschise, fie chiar în aer liber, în parc.

Antrenamentul oferit de specialistul nostru are menirea de a ne relaxa, de a ne elibera de stres şi de tensiunile musculare. Dar asta nu e tot. Realizînd aceste exerciţii, vom dobîndi mai multă flexibilitate şi ne vom dezmorţi articulaţiile. Stretchingul are un nivel de dificultate redus, dar ne pregăteşte corpul pentru antrenamentele viitoare de care avem nevoie pentru a ne remodela silueta.

Mişcările trebuie să fie executate lent şi fără să ne punem prea mult la încercare muşchii. Dacă simţim disconfort în timpul unuia dintre exerciţii, specialistul ne sfătuieşte să renunţăm. Fiecare poziţie de stretching trebuie menţinută cel puţin 30 de secunde, timp în care este important să ne concentrăm pe zona pe care o întindem şi pe respiraţie. Principalele zone pe care trebuie să le întindem sînt: spatele, picioarele, interiorul coapselor, braţele. Recomandarea antrenorului Luiza Bucur este să nu realizăm mişcările de stretching fără o încălzire prealabilă a muşchilor: genuflexiuni, rotiri de braţe, alergare pe loc etc.

×
Subiecte în articol: armonia trupului