Sunteţi una dintre acele persoane care îşi îndulceşte cafeaua sau ceaiul cu sucraloză sau aspartam în fiecare zi? Dacă răspunsul este da, trebuie să renunţaţi la acest obicei imediat.
Un studiu recent desfăşurat a arătat că îndulcitorii artificiali, cu precădere sucraloza, cresc riscul de leucemie şi alte tipuri de cancer.
Cât îndulcitor este prea mult
Cantitatea maximă de îndulcitor recomandată este de 5 mg per kilocorp. Îndulcitorii artificiali se găsesc în 4500 de alimente şi băuturi, iar persoanelor care vor să slăbească şi aleg alimente fără zahăr le este foarte uşor să atingă şi să depăşească această cantitate maximă recomandată.
Astfel, este recomandat să renunţaţi nu doar la îndulcitorul adăugat în ceai sau cafea, ci la toate produsele procesate, de dietă sau cu eticheta fără zahăr.
Potrivit healthylifetricks.com, există şi alte motive pentru care ar trebui să renunţăm la aceste substanţe:
• Îndulcitorii artificiali duc de cele mai multe ori la îngrăşare, nu la slăbire.
• Băuturile răcoritoare light împiedică eliminarea ţesutului adipos de pe abdomen.
• Sucraloza are un efect negativ asupra insulinei şi a nivelului de zahăr din sânge.
Îndulcitori recomandaţi:
• Miere pură
• Sirop de arţar
• Fructe dulci sau fructe uscate