x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Să-i dăm viaţa în dar de Moş Nicolae

Să-i dăm viaţa în dar de Moş Nicolae

de Andreea Sminchise    |    25 Noi 2010   •   18:40
Să-i dăm viaţa în dar de Moş Nicolae

139327-poza-pagina-de-suflete.jpgMarius Duţulescu are 17 ani şi este elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Constantin Carabella” din Târgovişte. În urmă cu doi ani, băiatul a fost diagnosticat cu craniofaringiom – o tumoare in­tracraniană. „Am fost operat de două ori, pentru a mi se extirpa tumoarea, la o clinică din Bucureşti”, povesteşte Marius. Prima intervenţie pe care a suferit-o a constat în introducerea unui tub de drenaj, de la creier la stomac, pentru eliberarea presiunii intracraniene.

Din cauza tumorii, făcuse hidrocefalie, iar lichidul acumulat apăsa pe toţi centrii nervoşi. După înlăturarea acestei probleme, în martie 2009, lui Marius i s-a înlăturat tumoarea din creier. „Doctorii au fost foarte optimişti înainte de operaţie, îmi spuneau că rezultatul o să fie unul bun şi că nu se aşteaptă la pro­bleme, dar n-a fost aşa. După intervenţie, mi-am pierdut complet simţul mirosului”, spune adolescentul.

Tumoarea a fost însă înlăturată complet şi viaţa lui a reintrat în normal. S-a întors la şcoală, la colegii lui, şi şi-a reluat activităţile obişnuite. Periodic, mergea la control medical, însă nimic nu prevestea o revenire a bolii. Până în urmă cu o lună. „Pe 25 octombrie m-am dus să-mi fac RMN-ul, iar medicul mi-a spus că tumoarea a recidivat. Se poate opera, dar problema e că aici, în România, nu-mi mai garantează nimeni că intervenţia va reuşi. Riscurile sunt ca tumoarea să nu fie extirpată în întregime şi să rămân complet fără vedere”, explică băiatul.

Părinţii lui Marius s-au despărţit când el avea numai doi ani. De atunci, a rămas în custodia tatălui său, care l-a crescut împreună cu bunicii. De când i-a reapărut boala, bătrânii şi părintele băiatului s-au zbătut necontenit să găsească o soluţie pentru el. După multe căutări, familia Duţulescu a aflat despre Institutul Internaţional de Neuroştiinţă din Hanovra, Germania. „Ne-am documentat mult pe internet şi am găsit români care au fost acolo cu probleme similare cu a mea şi s-au întors sănătoşi. Din ce am înţeles, profesorii care operează la Hanovra sunt cei mai buni în acest moment şi au şi aparatura necesară pentru astfel de intervenţii”, spune Marius.

A reuşit să ia legătura cu medicii din Germania şi a obţinut o programare pentru data de 6 decembrie 2010. „Le-am trimis RMN-urile şi analizele mele şi mi-au garantat reuşita operaţiei, adică înlăturarea 100% a tumorii, fără efecte secundare.” De Moş Nicolae, Marius speră să-şi primească în dar viaţa. Acest lucru depinde însă de o sumă de bani pe care familia Duţulescu n-ar putea să o strângă singură – 38.000 de euro. „N-am să uit niciodată câţi oameni care nu mă cunosc şi pe care nu i-am văzut în viaţa mea, m-au ajutat până acum. Şi vreau să le mulţumesc tuturor”, spune Marius.

Dacă vreţi să-i aduceţi lui Marius viaţa în dar, puteţi face o donaţie, cât de mică, într-unul dintre conturile deschise la BCR pe numele tatălui său, Duţulescu Vasile:

CONT EURO: RO59RNCB0749045109890002

CONT LEI: RO86RNCB0749045109890001

cod SWIFT: RNCBROBU

Pentru mai multe informaţii despre acest caz, puteţi suna la numărul de telefon 0723.271.608.

×
Subiecte în articol: trup,minte,suflet