x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Scapă de tensiunea din umeri!

Scapă de tensiunea din umeri!

de Oana Antonescu    |    10 Feb 2009   •   00:00

Umerii şi zona superioară a spatelui suferă cel mai mult din cauza poziţiilor vicioase pe care le adoptăm la birou, în faţa calculatorului, la volan. Tot umerii şi partea de sus a spatelui au de suferit atunci când purtăm genţi voluminoase. Durerea şi tensiunea pe care le resimţim la sfârşitul zilei pot fi atenuate cu ajutorul exerciţiilor fizice.



Antrenamentul pe care ni-l propune în această săptămână specialistul nostru în programe de nutriţie şi fitness Luiza Bucur, de la Studio Fitness, întăreşte musculatura zonei superioare a trunchiului, devenind astfel mai rezistentă la solicitările zilnice. Efectuaţi acest set de exerciţii dimineaţa sau seara şi veţi reuşi să vă relaxaţi spatele şi să eliminaţi tensiunea musculară.

La calculator, păstraţi spatele drept, astfel încât capul să fie în linie cu coloana vertebrală. Nu aduceţi umerii în faţă, iar dacă trebuie să căraţi o geantă de umăr, scoateţi din ea lucrurile nefolositoare şi alternaţi umărul folosit.

Îi puteţi trimite specialistului nostru întrebările şi părerile dumneavoastră în legătură cu exerciţiile fizice prezentate pe site-ul www.luiza-bucur.ro sau pe adresa de e-mail: oana.antonescu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: armonia trupului