x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Scrisoare pentru fiica mea: Să îi întindem o mână Evelinei în lupta cu cancerul

Scrisoare pentru fiica mea: Să îi întindem o mână Evelinei în lupta cu cancerul

23 Iun 2011   •   21:00
Scrisoare pentru fiica mea: Să îi întindem o mână Evelinei în lupta cu cancerul

"Ma numesc Daniela Calin, sunt din Timisoara si aceasta este cea mai grea scrisoare pe care am scris-o in viata mea. Am o fetita, care se numeste Evelina, si are 7 ani. In acest moment, ea duce o lupta incredibila, inumana si inegala cu o boala crunta care a fost descoperita in luna martie a acestui an. Primele simptome le-am observat intr-o seara, in timp ce o spalam. Atunci am simtit o usoara umflatura in partea antebratului drept. Nu se vedea nici o urma de lovitura, dar la atingere fetita se plangea de durere. A doua zi, de dimineata, ne-am dus cu Evelina la spital si, in urma radiografiei, doctorii au spus ca exista o problema la antebratul drept, fara a ne spune exact despre ce era vorba. Vazand filmul, am observat ca osul fetitei mele era foarte subtiat si malformat. In cele din urma am aflat ca era vorba despre o tumoare.

Pe 9 martie, Evelina a fost operata pentru a i se preleva probe pentru biopsie. Analizele facute de Institutul «Victor Babes» din Bucuresti si la Facultatea de Medicina din Timi­soa­ra au diagnosticat-o pe Evelina cu o boala numita Sarcom Ewing – o for­ma rara de cancer, o boala a maduvei osoase care porneste din interior spre exterior. Am fost transferati la Spitalul de Oncohematologie pentru co­pii «Louis Turcanu», unde fetita mea a inceput tratamentul chimiote­ra­peu­tic. Sansele pe care ni le-au dat me­dicii in Romania sunt de 25%, asa ca am cautat cu disperare ajutor peste hotare. Tatal Evelinei a plecat cu toa­te actele in Italia, la Institutul Rizot­ti si apoi la o clinica din Viena. De la am­bele am primit incurajari si spe­ran­­te ca situatia nu este atat de grava si ca Evelina poate raspunde la tratament, insa acesta va fi destul de lung si de dur.

La Spitalul universitar AKH din Viena, specialistii au stabilit ca dupa efectuarea a sase cure de chimiotera­pie in Romania Evelina va fi operata acolo in luna august a.c. Operatia consta in extirparea osului tumoral si inlocuirea acestei portiuni de 8 cm cu os care se va preleva din tibia fetitei si un os strain. Aceasta operatie ne va costa in jur de 50.000 de euro. Dupa ope­ratie, Evelina va ramane in spita­lul din Viena circa o luna, pentru re­cuperare. Cand operatia se va vin­de­ca, vor urma alte sedinte de chi­mio­terapie, care se vor efectua la Clinica de copii Sf. Ana din Viena si care vor costa aproximativ 80.000 de euro. Fetita mea stie ca este bolnava si se agata cu toate puterile de noi, pa­rintii ei, crezand si asteptand ca noi sa facem totul pentru ca ea sa fie bine. Ii suntem alaturi in fiecare clipa si fiecare zambet al ei este o speranta in sufletul nostru, desi tot mai rar si mai greu ne zambeste.

Le multumim tuturor celor care ne-au ajutat si celor care ne vor ajuta in continuare, iar Evelina promite ca va fi puternica si curajoasa."

Ajutor
Pentru a putea incheia mai usor contracte de sponsorizare, parintii Evelinei au infiintat Asociatia Umanitara "Printesa Evelina".
Puteti descarca contractul de sponsorizare de pe site-ul http://ajutor-pentru-evelina.blogspot.com.
De asemenea, daca vreti si puteti sa o ajutati pe Evelina sa ajunga la Viena, faceti o donatie, cat de mica, in contul asociatiei, deschis la Banca Transilvania: ASOCIATIA UMANITARA "PRINTESA EVELINA" CIF 28432696 CONT LEI: RO50 BTRL 0360 1205 B283 18XX. Daca aveti un post de telefonie fixa in reteaua Romtelecom, puteti dona 3 euro pentru Evelia sunand la numarul 0903.904.300.

×
Subiecte în articol: pagina de suflete