x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Slabiti sanatos cu spanac si urzici

Slabiti sanatos cu spanac si urzici

08 Mai 2006   •   00:00

Doriti sa slabiti si ati incercat o multime de retete care nu v-au multumit? Cum primavara a sosit si tarabele sunt pline de "verdeturi", puteti apela la o dieta simpla, sanatoasa si eficienta.

Cura de legume

Ca sa scapati de kilogramele de prisos acumulate de-a lungul iernii puteti apela la cure de 10-20 de zile cu legume si fructe proaspete. Acestea au reale calitati, putere calorica redusa si pot asigura aportul de vitamine (C, B, A, D, PP) si de saruri minerale (potasiu, magneziu, fier, calciu, fosfor). Cum au un volum mare, ele pot umple cu usurinta stomacul, creand senzatia de satietate.

Salata verde, rosiile, ardeiul, patrunjelul, varza autohtona, dar si cea de Bruxelles, ceapa, castravetii, prazul sau ridichile, precum si unele legume fierte sau preparate termic (morcov, telina, spanac, urzici, stevie, sfecla rosie, conopida, marar, vinete, fasole verde, mazare boabe, bame, gulii, dovlecei) au o reala eficienta in cura de slabire. Au un continut glucidic sub 10% si se pot consuma in orice cantitate. Patrunjelul, la randul lui, ajuta la eliminarea excesului de apa din tesuturi, in timp ce prazul, usturoiul si ceapa contribuie la reducerea greutatii corporale atat prin proprietatile diuretice, laxative si tonice, cat si prin intensificarea eliminarii excesului de apa din tesuturi si a acidului uric din sange. Se consuma atat in stare proaspata, cat si in diferite preparate si ajuta la eliminarea surplusului de kilograme.

Reguli

DETOXIFIERE. A sosit primavara, anotimpul ideal pentru detoxifierea organismului. Este sezonul verdeturilor: al urzicilor, spanacului, lobodei, steviei. Au aparut si ceapa, usturoiul verde, mararul si patrunjelul, toate avand un rol deosebit de eliminare a toxinelor din corp.
In procesul de eliminare a toxinelor trebuie sa tineti seama de cateva reguli esentiale.
Mancati salate de fructe si legume crude, renuntati la bauturile carbogazoase in favoarea sucurilor naturale. Nu uitati ca trebuie sa beti cel putin doi litri de apa zilnic si incercati sa evitati mezelurile, prajelile, dulciurile si produsele tip fast-food.

PERICOL. Infometarea este o solutie gresita, care face metabolismul sa devina mai lent. Revenirea la obiceiurile alimentare anterioare, dupa o dieta drastica, determina reasezarea in scurt timp a kilogramelor pierdute. Asadar, nu trebuie sa va ganditi ca veti reusi sa eliminati surplusul de kilograme brusc, peste noapte. De aceea va recomandam sa profitati de verdeturile acestui sezon.

×
Subiecte în articol: alimentatie echilibrata