x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Specialitate de porc cu multe E-uri

Specialitate de porc cu multe E-uri

de Cristina Andreea Calin    |    11 Oct 2008   •   00:00
Specialitate de porc cu multe E-uri

Ceafa (specialitate vid) Campofrio este de fapt un produs umflat arficial cu ajutorul apei în care s-au dizolvat aditivi alimentari pentru a-i da o consistenţă şi o culoare cât mai atrăgătoare.



CE BEM, CE MÂNCĂM
Ceafa (specialitate vid) Campofrio este de fapt un produs umflat arficial cu ajutorul apei în care s-au dizolvat aditivi alimentari pentru a-i da o consistenţă şi o culoare cât mai atrăgătoare.
Cei nouă aditivi alimentari par să facă din această ceafă de porc o specialitate. Din păcate, una care ne poate dăuna sănătăţii. Drept stabilizatori s-au folosit E452 şi E407, E-uri care au efecte nocive. Polifosfaţii distrug balanţa calciu fosfor şi duc, în urma unui consum ridicat, la apariţia osteoporozei. Caragenanul, chiar dacă este un aditiv natural, poate provoca ulcer sau chiar cancer de stomac. Conservantul E250, nitrit de sodiu, are şi el potenţial cancerigen şi de aceea trebuie evitat de majoritatea consumatorilor.
Produsul are în compoziţie şi o mare cantitate de zahăr, care în combinaţie cu grăsimile animale imprimă produsului o valoare energetică foarte ridicată. De aceea, persoanele supraponderale şi obeze trebuie să evite consumul cefei Campofrio. De asemenea, din cauza compoziţie produsul trebuie evitat şi de copii, femei însărcinate şi care alăptează, cardiovasculari, persoane care suferă de maladii renale, hepatice, neurodegenerative, dermaologice, alergici, astmatici, de cei cu hiperuricemie (gută).


Ingrediente:
ceafă porc fără os, apă, sare, proteină animală de porc, proteină vegetală din soia, zahăr, stabilizatori (polifosfaţi—E452, caragenan—E407), antioxidanţi (izoascorbat de sodiu—E301, lactat de sodiu—E325), potenţiator de aromă (glutamat monosodic—E621), arome, conservant (nitrit de sodiu—E250), colorant natural (acid carminic—E120, anatto—E160B, paprika—E160c). Informaţii nutriţionale pentru 100 grame produs: valoarea energetică (kcal) 228, 3 sau (kj) 949,4, proteine (g) 16,0, glucide (g) 3,5, lipide (g) 16,7. Produs fiert şi afumat.


Legea nr. 123/2008

Fosfaţi – osteoporoză
Glutamat– neurotoxic, adictiv
Nitrit cancerigen
Carmin – aluminiu- alzheimer
Valoare energetică ridicată
Grăsimi animale aterogene
Alergeni: proteină din soia
Gută
Diabeticii vor ţine cont de zahăr ascuns

×
Subiecte în articol: bun de consum