x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Specialitate de porc cu multe E-uri

0
Autor: Cristina Andreea Calin 11 Oct 2008 - 00:00
Specialitate de porc cu multe E-uri

Ceafa (specialitate vid) Campofrio este de fapt un produs umflat arficial cu ajutorul apei în care s-au dizolvat aditivi alimentari pentru a-i da o consistenţă şi o culoare cât mai atrăgătoare.



CE BEM, CE MÂNCĂM
Ceafa (specialitate vid) Campofrio este de fapt un produs umflat arficial cu ajutorul apei în care s-au dizolvat aditivi alimentari pentru a-i da o consistenţă şi o culoare cât mai atrăgătoare.
Cei nouă aditivi alimentari par să facă din această ceafă de porc o specialitate. Din păcate, una care ne poate dăuna sănătăţii. Drept stabilizatori s-au folosit E452 şi E407, E-uri care au efecte nocive. Polifosfaţii distrug balanţa calciu fosfor şi duc, în urma unui consum ridicat, la apariţia osteoporozei. Caragenanul, chiar dacă este un aditiv natural, poate provoca ulcer sau chiar cancer de stomac. Conservantul E250, nitrit de sodiu, are şi el potenţial cancerigen şi de aceea trebuie evitat de majoritatea consumatorilor.
Produsul are în compoziţie şi o mare cantitate de zahăr, care în combinaţie cu grăsimile animale imprimă produsului o valoare energetică foarte ridicată. De aceea, persoanele supraponderale şi obeze trebuie să evite consumul cefei Campofrio. De asemenea, din cauza compoziţie produsul trebuie evitat şi de copii, femei însărcinate şi care alăptează, cardiovasculari, persoane care suferă de maladii renale, hepatice, neurodegenerative, dermaologice, alergici, astmatici, de cei cu hiperuricemie (gută).


Ingrediente:
ceafă porc fără os, apă, sare, proteină animală de porc, proteină vegetală din soia, zahăr, stabilizatori (polifosfaţi—E452, caragenan—E407), antioxidanţi (izoascorbat de sodiu—E301, lactat de sodiu—E325), potenţiator de aromă (glutamat monosodic—E621), arome, conservant (nitrit de sodiu—E250), colorant natural (acid carminic—E120, anatto—E160B, paprika—E160c). Informaţii nutriţionale pentru 100 grame produs: valoarea energetică (kcal) 228, 3 sau (kj) 949,4, proteine (g) 16,0, glucide (g) 3,5, lipide (g) 16,7. Produs fiert şi afumat.


Legea nr. 123/2008

Fosfaţi – osteoporoză
Glutamat– neurotoxic, adictiv
Nitrit cancerigen
Carmin – aluminiu- alzheimer
Valoare energetică ridicată
Grăsimi animale aterogene
Alergeni: proteină din soia
Gută
Diabeticii vor ţine cont de zahăr ascuns
Citeşte mai multe despre:   bun de consum

 



Mai multe titluri din categorie

Tulpina de COVID-19 din sudul Africii a fost descoperită în Belgia

Tulpina de COVID-19 din sudul Africii a fost descoperită în Belgia
Noua tulpină a virusului SARS CoV-2 a fost descoperită în Belgia. Este vorba despre un pacient care a călătorit în străinătate recent, au anunțat autoritățile belgiene. Aceasta provoacă îngrijorare...

Te confrunți cu stări de oboseală și slăbiciune? Renunță la aceste 3 obiceiuri

Te confrunți cu stări de oboseală și slăbiciune? Renunță la aceste 3 obiceiuri
În momentul de față treci printr-o perioadă în care te simți constant obosit, ești în imposibilitatea de a-ți duce la final sarcinile zilnice, sau nu dai randament maxim? Corpul tău îți cere pauze mult prea...

Boli ce pot apărea la menopauză și cum le combatem prin alimentație 

Boli ce pot apărea la menopauză și cum le combatem prin alimentație 
Galerie Foto Perioada menopauzei este una adesea mai complicată, de aceea e bine să adoptăm din timp un stil de viață cât mai sănătos, astfel încât să reușim să ne adaptăm cât mai bine. În mod normal, menopauza apare...

EMA recomandă autorizarea vaccinului Pfizer la copii

EMA recomandă autorizarea vaccinului Pfizer la copii
Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat, joi, autorizarea vaccinului anti COVD-19 produse de Pfizer pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani de către Comisia Europeană. Președintele...

Insomnia și problemele de somn pot cauza boli și tulburări ale stilului de viață

Insomnia și problemele de somn pot cauza boli și tulburări ale stilului de viață
Galerie Foto În ziua de azi, oamenii moderni sunt stresați, unii suferă de depresie și anxietate și tind să aibă probleme de somn. Conform statisticilor, aproape jumătate din oamenii din SUA au probleme cu somnul și...

Botox versus Acid Hialuronic

Botox versus Acid Hialuronic
Cu toate că tratamentele cu botox și acid hialuronic sunt din ce în ce mai frecvente, multora nu le este foarte clar care este diferența între cele două substanțe Am întrebat medicii specialiști în chirurgie...

Valeriu Gheorghiţă: Miocardita este mai frecventă după infecția cu COVD-19 decât ca urmare a vaccinării

Valeriu Gheorghiţă: Miocardita este mai frecventă după infecția cu COVD-19 decât ca urmare a vaccinării
Miocarditadezvoltată în urma infecției cu COVID-19 este mai frecventă decât după administrarea vaccinurilor, precizează Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV. "Ceea ce vom face în perioada următoare...

Valeriu Gheorghiță face precizări despre vaccinarea copiilor

Valeriu Gheorghiță face precizări despre vaccinarea copiilor
Comisia Europeană ar putea aproba, vineri, administrarea vaccinului Pfizer pentru copiii între 5 și 11 ani, a spus Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului național de coordonare a activităților pr...

Meduzele și insectele, mâncarea viitorului 

Meduzele și insectele, mâncarea viitorului 
Galerie Foto Comisia Europeană a aprobat recent folosirea drept hrană a unui anumit tip de lăcuste și este a doua decizie de acest fel luată anul acesta. Se întâmplă pentru că odată cu creșterea spectaculoasă a populație...

Un antiviral necesar pacienților cu forme grave de COVID-19 a ajung în spitale

Un antiviral necesar pacienților cu forme grave de COVID-19 a ajung în spitale
Ministerul Sănătății a anunțat luni că a distribuit, în weekend, un număr de 1470 flacoane de Tocilizumab de 400 mg. Medicamentele au fost ridicate de direcțiile de sănătate publică de la Unifarm în...
Serviciul de email marketing furnizat de