x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Stretching după înot

Stretching după înot

de Andrada Floria    |    10 Iun 2008   •   00:00

Specialistul nostru, antrenorul de fitness Luiza Bucur, de la Studio Fitness (by Luiza Bucur), a realizat pentru noi un program de stretching menit să ne detensioneze corpul după înot.

Înotul solicită toată musculatura corpului, în special muşchii braţelor, ai picioarelor şi fesierii. De aceea, este esenţial ca, la finalul orelor de înot, să realizaţi cîteva mişcări de stretching pentru aceste zone. Specialistul nostru, antrenorul de fitness Luiza Bucur, de la Studio Fitness (by Luiza Bucur), a realizat pentru noi un program de stretching menit să ne detensioneze corpul după înot. Fiecare poziţie de stretching trebuie menţinută pînă cînd simţim că muşchiul s-a relaxat (aproximativ 15 secunde). Este foarte important ca, în timpul fiecărei mişcări, să nu vă ţineţi respiraţia şi să trageţi aer în piept, apoi să expiraţi treptat. Aceleaşi poziţii de stretching pot fi utile şi înainte de înot, pregătindu-ne muşchii pentru efort.


Îi puteţi trimite specia­listului nostru întrebările şi părerile dumneavoastră în legătură cu exerciţiile fizice prezentate pe site-ul www.luiza-bucur.ro sau pe adresa de e-mail andrada.floria@jurnalul.ro.

×
Subiecte în articol: armonia trupului