Sucurile de fructe, considerate de multe persoane drept un mod sănătos de a începe ziua, contribuie la creşterea cu 25% a riscurilor de apariţie a diabetului de tipul II, asociat unei diete nepotrivite şi obezităţii, potrivit dailymail.co.uk.
Sucurile de fructe, considerate de multe persoane drept un mod sănătos de a începe ziua, contribuie la creşterea cu 25% a riscurilor de apariţie a diabetului de tipul II, asociat unei diete nepotrivite şi obezităţii, potrivit dailymail.co.uk. Autorii studiului, cercetătorii de la Şcoala de medicină Harvard, susţin că fructele întregi sînt însă benefice, putînd ajuta la prevenirea diabetului de tipul II, care numai în Marea Britanie afectează circa 2,5 milioane de persoane. Potrivit studiului, un pahar cu suc de fructe consumat zilnic creşte riscurile de diabet cu 24%. Multe persoane consumă în fiecare zi cîte un pahar de suc de fructe, însă nutriţioniştii avertizează că, în acest caz, moderaţia este vitală. Oamenii ar trebui să se orienteze spre o gamă variată de fucte şi legume, avînd în vedere efectele pozitive pe care acestea le au asupra sănătăţii.
Cercetătorii atrag atenţia că, deşi sucurile au beneficiiile lor, asigurînd vitamina C, trebuie să fim atenţi, întrucît pot conţine foarte mult zahăr. Aflat în exces în sînge, acesta afectează multe organe din corp, precum ochii, rinichii şi inima.
Citește pe Antena3.ro