Necesitatea utilizării aditivilor artificiali în produsele alimentare
este un indiciu elocvent că aceştia vor continua să fie pe piaţă în
ciuda faptului că s-a demonstrat că au efecte adverse asupra
comportamentului, susţine un nutriţionist, care a analizat studiile şi
rezultatele efectuate până acum. Conform spuselor ei, aditivii
realizează o varietate de funcţii şi joacă un rol important în
menţinerea calităţii produselor, caracterisitici care sunt cerute de
consumatori, dar sunt şi importanţi în păstrarea siguranţei alimentare.
De exemplu, benzoatul de sodiu, este, în opinia nutriţionistului,
necesar si va rămâne mult timp pe piaţa alimentară. Dar şi cei
naturali, ca vitamina E, care este un antioxidant şi elimină
posibilitatea grăsimilor de a deveni râncede este util producătorilos.
în ciuda afirmaţiilor făcute, au fost efectuate numeroase studii care
au arătat efectele nocive ale aditivilor. Este cunoscut cel realizat de
Universitatea din Southamptom în urmă căruia s-a dovedit că anumiţi
aditivi provoacă hiperactivitate şi probleme de comportament copiilor.