x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Sunt nocivi aditivii alimentari?

Sunt nocivi aditivii alimentari?

de Nicoleta Catana    |    06 Mar 2008   •   00:00

Necesitatea utilizării aditivilor artificiali în produsele alimentare este un indiciu elocvent că aceştia vor continua să fie pe piaţă în ciuda faptului că s-a demonstrat că au efecte adverse asupra comportamentului, susţine un nutriţionist, care a analizat studiile şi rezultatele efectuate până acum. Conform spuselor ei, aditivii realizează o varietate de funcţii şi joacă un rol important în menţinerea calităţii produselor, caracterisitici care sunt cerute de consumatori, dar sunt şi importanţi în păstrarea siguranţei alimentare. De exemplu, benzoatul de sodiu, este, în opinia nutriţionistului, necesar si va rămâne mult timp pe piaţa alimentară. Dar şi cei naturali, ca vitamina E, care este un antioxidant şi elimină posibilitatea grăsimilor de a deveni râncede este util producătorilos. în ciuda afirmaţiilor făcute, au fost efectuate numeroase studii care au arătat efectele nocive ale aditivilor. Este cunoscut cel realizat de Universitatea din Southamptom în urmă căruia s-a dovedit că anumiţi aditivi provoacă hiperactivitate  şi probleme de comportament copiilor.  

×
Subiecte în articol: bun de consum