Însă exercițiile le poți face acasă, fără să fie nevoie să mergi la sală.
Printre tehnicile cele mai eficiente se află exercițiul cu prosopul, realizat timp de 5 minute, tehnica de respirație lungă și metoda Sakuma.
Exercițiul cu prosop
Are la bază principiul exercițiilor izometrice și constă în contractarea mușchilor fără a mișca nicio articulație. Este un exercițiu pentru trunchi, destinat în principal mușchilor abdominali.
Acest mușchi este responsabil pentru flexia trunchiului și aducerea coastelor către pelvis, care este mișcarea lucrată în timpul exercițiului. Și deoarece rutina necesită doar un prosop mic, o poți face oriunde și în orice moment, fără a fi nevoie să mergi la sală.
Cu această tehnică nu numai că lucrezi mușchii abdominali, ci și talia, în special mușchii oblici interni și externi.
- În primul rând, trebuie să iei o prosop și să îl rulezi.
- Așază-te pe podea, cu picioarele întinse înainte, astfel încât să fie o distanță de 20 până la 25 cm între ele.
- Așază prosopul rulat sub talie.
- Apoi întinde-te pe spate cu prosopul așezat sub talie.
- Încearcă să apropii vârfurile picioarelor menținând distanța între călcâie. Picioarele trebuie să fie așezate diagonal, formând un triunghi îndreptat în sus.
- Ridică brațele și adu-le deasupra capului, aproape atingând podeaua. Palmele trebuie să fie îndreptate spre podea.
- Acum apropie degetele mici ale ambelor mâini și îndreaptă vârfurile picioarelor spre interior până se ating.
- Stai în această poziție timp de aproximativ cinci minute.
Respirație lungă
În Japonia se recomandă să o repeți de cât mai multe ori timp de 2 - 10 minute. Constă în a sta în picioare, cu o picior în față și celălalt în spate, astfel încât fesele să rămână întinse și să se transfere toată greutatea corpului pe piciorul din spate. Brațele sunt ridicate deasupra capului și apoi se inspiră încet timp de 3 secunde, apoi se expiră cu putere timp de 7 secunde, tensionând toți mușchii corpului.
Metoda Sakuma: exerciții pentru spate
Creată de Kanichi Sakuma, metoda Sakuma constă în corectarea posturii spatelui în situații cotidiene precum dormitul, lucrul sau simpla plimbare. În aceste situații, oamenii folosesc mușchii abdomenului și ai spatelui.
Prin corectarea posturii nu doar că se obține pierderea în greutate, ci și tonifierea abdomenului, feselor și coapselor.
- Culcat pe burtă, cu mâinile în spatele gâtului și coatele întinse. Bărbia aproape trebuie să atingă gâtul. Între timp, picioarele sunt încrucișate la glezne. Din această poziție, ridică picioarele și capul în același timp, menținându-le ridicate timp de 10 secunde. Repetă de 3 ori.
- Următorul exercițiu este similar, dar picioarele nu sunt încrucișate, ci se presează unul împotriva celuilalt. Repetă de 3 ori, timp de 10 secunde fiecare.
- În acest pas, picioarele se îndoaie și se încrucișează la glezne, astfel încât gambele să fie perpendiculare pe coapse. Ridică de 3 ori, timp de 10 secunde pentru fiecare ridicare.
- Stând pe un scaun, coboară umerii cât mai departe de cap, dar menține mereu spatele drept. În același timp, ridică un picior, exercitând presiune asupra șoldurilor. Menține piciorul ridicat timp de 3 secunde, apoi alternează cu celălalt. Repetă de 10 ori.
- În cele din urmă, ridică-te pe vârfuri, încrucișează degetele mâinilor și întinde-le în sus, cu brațele complet întinse, apoi coboară-te în șezut, menține această poziție timp de 3 secunde și repetă de 20 de ori, potrivit 20minutos.es., citat de dcnews.ro.