Celebra supă de găină, faimoasă pentru calităţile sale de medicament
împotriva răcelii, poate împiedica şi creşterea presiunii sângelui,
arată un studiu realizat de cercetătorii din Japonia.
Conform autorilor testului, pieptul de pui conţine proteine colagenice,
care au efecte antihipertensive. Însă japonezii atrag atenţia asupra
faptului că produsul nu are în compoziţia sa o cantitate atât de mare
de proteine încât să fie considerat un medicament.
Prin urmare, cei care au astfel de probleme de sănătate nu trebuie să
apeleze doar la acest leac pentru a li se ameliora starea. Ei recomandă
consumul de gheare şi picioare provenite de la pui, care, de altfel,
sunt considerate a fi inutile în Statele Unite ale Americii şi
aruncate.
În orice altă parte a lumii, sunt utilizate cu succes la scăderea
tensiunii. În România, acest aliment mai este cunoscut şi sub
denumirea de "penicilina bunicii". ,La el apelează majoritatea
persoanelor care acuză stări gripale sau au o dispoziţie proastă.
De asemenea, conţine proteine, care sunt foarte utile la formarea
anticorpilor şi nu încarcă tubul digestiv în acest fel supa de găină
poate fi consumată şi de persoanele care suferă de gastrită sau
ulcer, boli care ne pot pune viaţa în pericol.