x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Tinerii activi de azi, grăsuții de mâine. Adolescenții care adorm târziu sunt mai predispuși să se îngrașe

Tinerii activi de azi, grăsuții de mâine. Adolescenții care adorm târziu sunt mai predispuși să se îngrașe

14 Oct 2015   •   13:30
Tinerii activi de azi, grăsuții de mâine. Adolescenții care adorm târziu sunt mai predispuși să se îngrașe

Deși păsările de noapte se laudă cu IQ-ul lor, creativitatea de invidiat și presupusa energie debordantă la ceas de noapte, există și un dezavantaj al obiceiului lor de a sta până târziu pentru a duce la bun sfârșit diferite activități: riscul de a se îngrășa o dată cu înaintarea în vârstă este mult mai ridicat, conform unui studiu desfășurat recent la Univesitatea California, Berkeley.

Specialista Lauren Asarnow a descoperit că fiecare oră de somn amânată reprezenta o creștere cu 2,1 puncte în indicele de masă corporală într-o perioadă de cinci ani. Chiar dacă „bufnițele” dorm același număr de ore ca cei care se culcă devreme și se trezesc devreme, corelația nu se schimbă.

Asarnow afirmă că „rezultatele subliniază că ora de culcare, nu orele totale de somn, contează în managementul greutății”.

Oamenii de știință demonstraseră anterior că adolescenții care nu dorm suficient sunt mai predispuși să fie supraponderali, dar cercetările de la California, Berkeley sunt diferite pentru că evidențiază importanța orei de culcare.

Pentru a diminua aceste risc se recomandă ca tinerii care simt nevoia să stea până târziu să evite mâncarea nesănătoasă, în special preparatele de tip fast food, scrie huffingtonpost.com

×